Όλι Ρεν: «Χωρίς προβλήματα το κούρεμα του ελληνικού χρέους» - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: «Χωρίς προβλήματα το κούρεμα του ελληνικού χρέους»

Όλι Ρεν: «Χωρίς προβλήματα το κούρεμα του ελληνικού χρέους»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να εξελιχθεί η διαδικασία του κουρέματος του ελληνικού χρέους, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών, Όλι Ρεν.

Σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro, ανέφερε χαρακτηριστικά πώς «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, διότι η επιχείρηση παραμένει ενδιαφέρουσα για τον ιδιωτικό τομέα».

Σε ερώτηση αν ανησυχεί μήπως ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου (Credit Default Swaps), εάν η επιχείρηση δεν εξελιχθεί θετικά, ο Ολι Ρεν απαντά: «Δεν είναι το σενάριο που υιοθετούμε. Το αντίθετο».

Oσο για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ένα σενάριο που δημοσίευσε το περιοδικό Der Spiegel, «είναι μία υπόθεση που κυκλοφορεί από τις Κασσάνδρες, στις οποίες εγώ δεν ανήκω» λέει ο Ευρωπαίος επίτροπος και συμπληρώνει: «Ας συγκεντρωθούμε περισσότερο στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος στήριξης, που προβλέπει μία άνευ προηγουμένου απομείωση χρέους».

Ο Ολι Ρεν εκτιμά, επίσης, ότι «ο κίνδυνος να διαρραγεί η ευρωζώνη βρίσκεται πίσω μας», ωστόσο, όπως λέει, «η ύφεση είναι παρούσα και η ανεργία είναι ανησυχητική».

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, κατά το οποίο τα κράτη μέλη οφείλουν να τηρήσουν τις δημοσιονομικές τους δεσμεύσεις, να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενισχύοντας παράλληλα τον μηχανισμό σταθερότητας στα 750 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ