Κοστέλο: Χρειάζεται πολυετής εποπτεία της Ελλάδας -Δεν είναι ικανή να κάνει μόνη μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Κοστέλο: Χρειάζεται πολυετής εποπτεία της Ελλάδας -Δεν είναι ικανή να κάνει μόνη μεταρρυθμίσεις

Ο Ντέκλαν Κοστέλο (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντέκλαν Κοστέλο, εκπρόσωπος της Κομισιόν, τάχθηκε υπέρ της αυστηρής εποπτείας της Ελλάδας για χρόνια, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, προκειμένου να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Υπάρχει κίνδυνος μη εφαρμογής», τόνισε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Η δημόσια διοίκηση έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν είναι ακόμη ικανή μόνη της να κάνει μεταρρυθμίσεις. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρέπει να υπάρξει εποπτεία υπό τη σωστή μορφή», συμπλήρωσε.

Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η επιτήρηση θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόνισε ο Κοστέλο. Είναι ένα ζήτημα αν θα υπάρξει πιστοληπτική γραμμή στήριξης, σημείωσε, αλλά το πιο σημαντικό είναι «να σκεφτούμε μία αναπτυξιακή πολιτική, ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόσει η Ελλάδα μακροπρόθεσμα».

«Ολοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει· τώρα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε ένα πλαίσιο εποπτείας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να συνεχίσει την εφαρμογή αυτών των δύσκολων μεταρρυθμίσεων», συνέχισε.

Η τελευταία Έκθεση Συμμόρφωσης για την τρίτη αξιολόγηση, είπε, περιλαμβάνει επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους που επιβεβαιώνουν ότι «είναι αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, πέραν όσων έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα, με «λογικές υποθέσεις» και με στόχο να καταστεί διατηρήσιμο το χρέος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ