Αισιοδοξία Σόιμπλε για το κούρεμα: «Την Παρασκευή θα ξέρουμε» - iefimerida.gr

Αισιοδοξία Σόιμπλε για το κούρεμα: «Την Παρασκευή θα ξέρουμε»

Αισιοδοξία Σόιμπλε για την επιτυχή έκβαση της ανταλλαγής ομολόγων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος, ότι θα στεφθεί με επιτυχία η ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση, υποστήριξε ότι αναμένει έγκριση από τις πιστώτριες τράπεζες στην Ελλάδα δηλώνοντας χαρακτηριστικά «πρόβλεψη μου είναι ότι υπάρχει επαρκής πλειοψηφία πιστωτών που θα δεχθεί τη συγκεκριμένη προσφορά».

Μάλιστα τόνισε, πως η προσφορά για το PSI θα πρέπει να γίνει αποδεκτή, ακόμα και αν προβλέπει κούρεμα της τάξης του 53,5% και χαμηλότερα επιτόκια για τα νέα ομόλογα.

«Χρειαζόμαστε την πλειοψηφία των δύο τρίτων. Μετά απ' αυτό μπορεί η Ελλάδα να δεσμεύσει τους υπόλοιπους πιστωτές, βασιζόμενη στην απόφαση της πλειοψηφία τους. Την Παρασκευή το πρωί θα ξέρουμε αν έχουμε πετύχει τον στόχο. Είμαι αισιόδοξος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ