Εντυπωσιακά σακίδια πλάτης από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακά σακίδια πλάτης από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου [εικόνες]

Το σακίδιο πλάτης της εταιρείας Elephbo. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι άλλο θα δούμε; Μια ελβετική εταιρεία πουλά σακίδια πλάτης που κατασκευάζονται από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου και μάλιστα για 170 ευρώ.

Εντυπωσιακά σακίδια πλάτης από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ξεχάστε τις φανταχτερές τσάντες ή τα πανάκριβα μεταξωτά φορέματα. Τελευταία, ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός εμπορικών σημάτων στη βιομηχανία της μόδας πουλά στυλ από απλά αντικείμενα που μπορεί να βρει κανείς στην λαϊκή αγορά, ή σε αυτή την περίπτωση, σε ένα εργοτάξιο.

Μετά την τσάντα που λάνσαρε ο οίκος Balenciaga που μοιάζει εκπληκτικά με τις σακούλες των καταστημάτων IKEA, η ελβετική εταιρεία λανσάρει ως μόδα τα χρησιμοποιημένα τσουβάλια για το τσιμέντο από την Ταϊλάνδη και τα μετατρέπει σε πολυτελή σακίδια πλάτης.

Εντυπωσιακά σακίδια πλάτης από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Προς τέρψιν των ντόπιων, οι φωτογραφίες των συγκεκριμένων σακιδίων έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης, με τους κατοίκους να μοιράζονται φωτογραφίες των λογοτύπων που έχουν συνηθίσει να βλέπουν σε εργοτάξια και όχι σε βιτρίνες καταστημάτων.

«Ένας φίλος μου στη Γερμανία, μου έστειλε αυτές τις φωτογραφίες. Κάτι μου θυμίζουν» έγραψε αυτός που κοινοποίησε για πρώτη φορά τις εικόνες στη σελίδα του στο Facebook.

«Τα τσουβάλια τσιμέντου από την πατρίδα μας (την Ταϊλάνδη) έχουν μετατραπεί σε προϊόντα που πωλούνται στα ευρωπαϊκά εμπορικά κέντρα. Οι πελάτες τα λατρεύουν και πιστεύουν πως οι τσάντες είναι τόσο κομψές».

Εντυπωσιακά σακίδια πλάτης από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Κάποιοι άλλοι έγραψαν «αυτό είναι τόσο αστείο» ενώ κάποιοι ανέφεραν πως η τσιμεντοβιομηχανία θα έπρεπε να τους μηνύσει για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι τσάντες, συνδυασμένες με ιταλικό δέρμα, πωλούνται από την ελβετική εταιρεία Elephbo που ισχυρίζεται ότι ειδικεύεται στην αειφόρο μόδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, «ανακυκλώνει τσουβάλια τσιμέντου στην Καμπότζη για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και συμβάλλει σε ένα καλύτερο περιβάλλον και ευκαιρίες για τους ντόπιους κατοίκους».

Εντυπωσιακά σακίδια πλάτης από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Κι ενώ τα σακίδια κατασκευάζονται από απλά απορρίμματα, εντούτοις πωλούνται για 170 ευρώ.

Εντυπωσιακά σακίδια πλάτης από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Κι αν δε θέλετε να ξοδέψετε τόσο ή δεν σας αρέσουν και τόσο τα σακίδια πλάτης, μπορείτε να αγοράσετε ένα πορτοφόλι αξίας 75 ευρώ ή καπελάκι μπέιζμπολ αξίας 42 ευρώ όλα φτιαγμένα από χρησιμοποιημένα τσουβάλια τσιμέντου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ