Ο Ερντογάν λογοκρίνει τώρα και τη μουσική –Απαγόρευσε εκατοντάδες τραγούδια [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν λογοκρίνει τώρα και τη μουσική –Απαγόρευσε εκατοντάδες τραγούδια [βίντεο]

φωτογραφία: ap imageς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού έστειλε πολλούς από τους επικριτές του και ακαδημαϊκούς στη φυλακή ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε τώρα με μουσικούς και τα τραγούδια τους.

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT απαγόρευσε τη μετάδοση 208 τραγουδιών λόγω «ακατάλληλου», κατά την κρίση της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, περιεχομένου προκαλώντας την αντίδραση των μουσικόφιλων.
Ο κατάλογος των τραγουδιών που λογοκρίθηκαν αφορά στο 2016 και δόθηκε στη δημοσιότητα κατόπιν αιτήματος του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ατίλα Σερτέλ (CHP).

Μεταξύ των τραγουδιών περιλαμβάνονται και hits στην Τουρκία, όπως το «Αντίο, μαμά», «Πληγές στην καρδιά» και «Αγκάλιασέ με».

208 τραγούδια black list

Συνολικά 208 τραγούδια μπήκαν στη «μαύρη λίστα», εκ των οποίων 66 στην κουρδική γλώσσα, που κρίθηκε ότι είχαν «πολιτικό» περιεχόμενο καθώς και επιτυχίες της τραγουδίστριας Ντεμέτ Ακαλίν και της συναδέλφου της Σίλα Γκέντσογλου.

Ακούστε το «κομμένο» τραγούδι της Ντεμέτ Ακαλίν

Άλλα πάλι απαγορεύτηκαν επειδή κρίθηκε ότι με τους στίχους τους ενθαρρύνουν το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ: «Είμαι μεθυσμένος», «Κάθε βράδυ βότκα, ρακί και κρασί, όσο πίνεις, τρελαίνεσαι», «Έλα κόσμε, μη στενοχωριέσαι, πώς να μην πιει κανείς;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, υπεραμύνθηκε της απόφασης χαρακτηρίζοντας «κατάπτωση των ηθών» το γεγονός ότι η αντιπολίτευση παρουσίασε την όλη υπόθεση ως «έκνομη λογοκρισία».

Υποστήριξε δε ότι είναι «καθήκον» να λαμβάνονται μέτρα όταν τα τραγούδια περιέχουν «κάποιους όρους», όπως «ύβρεις, ή αναφορές σε αλκοόλ, τσιγάρα κτλ».

Το ΤRT, είπε, αφαιρεί κάθε χρόνο τέτοια τραγούδια απ’ το πρόγραμμά του και «θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του» κι άλλα δίκτυα.
Το ΤRT έγραψε στο Twitter ότι απλώς εφήρμοσε τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του νόμου περί ραδιοτηλεοπτικών μέσων ότι τα προγράμματα δεν πρέπει να βλάπτουν «τις εθνικές και ηθικές αξίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ