Ο Ερντογάν κάνει «τσαλίμια» και στις ΗΠΑ -Με Navtex προσπαθεί να μπλοκάρει τα τρυπάνια της Exxon - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν κάνει «τσαλίμια» και στις ΗΠΑ -Με Navtex προσπαθεί να μπλοκάρει τα τρυπάνια της Exxon

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία, αφού κατάφερε με την προκλητική της συμπεριφορά, αλλά και με περίσσιο «τσαμπουκά», να διώξει από την κυπριακή ΑΟΖ το τρυπάνι της Eni, τώρα τα βάζει και με τους Αμερικανούς.

Ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει το σχοινί και με τους Αμερικανούς, προσπαθώντας να μπλοκάρει και τον κολοσσό Exxon που στέλνει πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία στέλνει στην περιοχή ερευνητικό πλοίο, μη θέλοντας να προκαλέσει άμεσα με φρεγάτες και πυραυλακάτους όπως στην περίπτωση των Ιταλών, ωστόσο δεσμεύει την περιοχή ενδιαφέροντος της Exxon για έναν ολόκληρο μήνα.

Το ερευνητικό πλοίο που στέλνει η Τουρκία είναι γερμανικό και με τη Navtex στην περιοχή του οικοπέδου 10 ουσιαστικά επιχειρεί από σήμερα και ως τις 3 Απριλίου να δημιουργήσει πρόβλημα στις έρευνες που προτίθεται να κάνει η αμερικανική εταιρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν Τουρκία τρυπάνια ΑΟΖ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ