Τα τύμπανα πολέμου στο Ιράν, χτυπούν οι Ρεπουμπλικανοί στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Τα τύμπανα πολέμου στο Ιράν, χτυπούν οι Ρεπουμπλικανοί στις ΗΠΑ

ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και θερμότερο γίνεται το κλίμα γύρω από το ενδεχόμενο πολεμικής επέμβασης στο Ιράν, καθώς πλέον και οι Ρεπουμπλικανοί, επιχειρούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις ΗΠΑ, ζητώντας ανοικτά να ξεκινήσει πόλεμος.

Οι 2 υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μιτ Ρόμνεϊ και Ρικ Σαντόρουμ, δεσμεύθηκαν την Τρίτη ότι θα επιτεθούν εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας, σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ομπάμα ο οποίος «είναι πολύ ανεκτικός απέναντι στο Ιράν».

Μιλώντας στο συνέδριο της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημόσιων Υποθέσεων (Aipac) , ο Μιτ Ρόμνει δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική δύναμη της χώρας. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν να κατασκευάσει και να αποκτήσει ατομική βόμβα», σημείωσε ο Ρόμνεϊ.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης είπε εξάλλου ότι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του ως πρόεδρος στη Μέση Ανατολή, θα είναι η Ιερουσαλήμ για «να ξεκαθαρίσω στον κόσμο» ότι «ο δεσμός μεταξύ του Ισραήλ και της Αμερικής είναι άρρηκτος».

Από την πλευρά του, ο Ρικ Σαντόρουμ, αντίπαλος του Ρόμνεϊ στη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, μιλώντας επίσης στη συνεδρίαση της Aipac έστειλε ένα τελεσίγραφο στο Ιράν. «Πρέπει να πούμε στην ιρανική κυβέρνηση ότι έχει έρθει η ώρα. Σταματήστε την πυρηνική σας παραγωγή τώρα!», δήλωσε. «Αν δεν γίνει σεβαστό αυτό το τελεσίγραφο», αν «δεν καταστρέψουν οι ίδιοι τις (πυρηνικές) εγκαταστάσεις τους, θα το κάνουμε εμείς», υπογράμμισε και επεσήμανε και ο ίδιος ότι ο Ομπάμα «έχει γυρίσει την πλάτη του στο Ισραήλ».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απάντησε σήμερα στις εικασίες που θέλουν την Ουάσινγκτον να είναι έτοιμη να αποφασίσει να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα διατηρήσει μία «ψύχραιμη» στάση όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Εν μέσω αυξανόμενων εικασιών ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο Ομπάμα δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί «που χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου» έχουν ευθύνη να εξηγήσουν το κόστος και τα οφέλη μίας τέτοιας δράσης. Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε τους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου για τις αναφορές τους σε έναν πιθανό πόλεμο εναντίον της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ