Παίρνει σάρκα και οστά το «ΣΔΟΕ» των Οικονομικών Εισαγγελέων - iefimerida.gr

Παίρνει σάρκα και οστά το «ΣΔΟΕ» των Οικονομικών Εισαγγελέων

Φωτογραφία: IntimeNews
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη στελέχωση της νέας Δομής, της Διεύθυνσης Οικονομικών Ερευνών.

Με Απόφαση που υπογράφει ο Ε. Τσακαλώτος, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να υποβάλουν ως τις 26 Μαρτίου αιτήσεις απόσπασης στο αποκαλούμενο νέο «ΣΔΟΕ», που αναλαμβάνει τις εισαγγελικές παραγγελίες.

Τον κορμό της νέας Δομής, θα αποτελέσουν 57 εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι Πληροφορικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, άλλοι 28 υπάλληλοι ίδιων ειδικοτήτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 50 υπάλληλοι από τους κλάδους Δημοσιονομικών, Οικονομικών Επιθεωρητών, Διοικητικού Οικονομικού, Διοικητικού Λογιστικού, από το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό αλλά και ένστολοι. Ειδικά για τη μεταβατική περίοδο, όπου θα πρέπει να ολοκληρωθούν παραγγελίες σε εκκρεμότητα, η νέα Διεύθυνση θα ενισχυθεί με 60 ελεγκτές από την ΑΑΔΕ.

Η διάρκεια απόσπασης των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τη Διεύθυνση θα είναι διετής, με δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο, ενώ η τελική επιλογή τους θα γίνει από Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, που μπορεί να τους καλέσει και για προσωπική συνέντευξη.

Σημειωτέον ότι ο τρόπος λειτουργίας της νέας Δομής είναι ένα από τα θέματα, που φαίνεται ότι απασχολεί τους Θεσμούς, καθώς κρίνουν ότι δεν είναι απολύτως καθαρό το πώς ακριβώς θα γίνεται ο διαχωρισμός των υποθέσεων μεταξύ της Διεύθυνσης και της ΑΑΔΕ, ειδικά στις περιπτώσεις που δεν θα προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τους ελεγχόμενους.

Η απόφαση που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΔΟΕ Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ