Όλα τα ομόλογα των τραπεζών μπαίνουν οριστικά στο «κούρεμα» - iefimerida.gr

Όλα τα ομόλογα των τραπεζών μπαίνουν οριστικά στο «κούρεμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα τα ομόλογα των τραπεζών μπαίνουν οριστικά στο «κούρεμα». Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους Έλληνες τραπεζίτες που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: «Οι διοικητές των έξι μεγάλων Ελληνικών τραπεζών συμφώνησαν ότι αποδέχονται την εθελοντική συμμετοχή τους στο «κούρεμα» των ομολόγων».

Στην συνάντηση βρέθηκαν οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας και αποφασίστηκε να εισηγηθούν στις αυριανές συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων τη συμμετοχή στη διαδικασία όλων των τίτλων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είχαν εκδοθεί για τις ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών.

Στη διάρκεια της συνάντησης, κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις που έφεραν οι τράπεζες και έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε να μεγαλώσει το ποσοστό συμμετοχής στο κούρεμα.

Νωρίτερα, οι πληροφορίες που μεταδίδονταν από αρμόδιες πηγές έκαναν λόγο για συμμετοχή της τάξης του 75% με 80% ήδη, σε μία εξέλιξη που, εφόσον δεν υπάρξει εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού στη διάρκεια της διαδικασίας, αναμένεται να οδηγήσει στην ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC's) ώστε η συμμετοχή να φτάσει στο 90% με υποχρεωτική ένταξη και των απρόθυμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ