Ιταλία: Τα παράδοξα της προεκλογικής εκστρατείας -Υπερβολικά ξανθά μοντέλα, στοιχήματα, followers - iefimerida.gr

Ιταλία: Τα παράδοξα της προεκλογικής εκστρατείας -Υπερβολικά ξανθά μοντέλα, στοιχήματα, followers

φωτογραφίες: ap images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κούρσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «μη παρουσιάσιμοι» υποψήφιοι, βουλευτές που αλλάζουν κοστούμι, Ιταλοί κάπως υπερβολικά ξανθοί.

Αυτά είναι μερικά ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα από την προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία.

Πρώτα οι Σλοβάκοι

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι προκάλεσε τα γέλια όλων των πολιτικών της αντιπάλων με τις αφίσες με το σύνθημα «Πρώτα οι Ιταλοί» να συνοδεύει φωτογραφίες οικογενειών με μαλλιά ξανθά σαν τα στάχυα ...που αποκαλύφθηκε ότι είναι μοντέλα από τη Σλοβακία και την Τσεχία...

Ιταλία: Τα παράδοξα της προεκλογικής εκστρατείας -Υπερβολικά ξανθά μοντέλα, στοιχήματα, followers | iefimerida.gr 0

Ο Ματέο Σαλβίνι απάντησε ότι για τον ίδιο, τα 5 εκατομμύρια ξένων που είναι νομίμως εγκατεστημένοι στην Ιταλία είναι το ίδιο με τους Ιταλούς. Ακόμη και αν είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη χορήγηση της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά τους...

Κούρσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι βασικοί υποψήφιοι έπαιξαν το χαρτί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πιέζοντας για τον πολλαπλασιασμό του κοινού τους.

Ιταλία: Τα παράδοξα της προεκλογικής εκστρατείας -Υπερβολικά ξανθά μοντέλα, στοιχήματα, followers | iefimerida.gr 1

Στο πλαίσιο αυτής της μικροκούρσας, ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι προηγείται στο Twitter με 3,3 εκατομμύρια followers.

Ο Ματέο Σαλβίνι, με 600.000 και ο Λουίτζι ντι Μάιο με 290.000 ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση, ενώ ουραγός είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 26.000 followers.

Στο Facebook η κατάσταση είναι πιο ισορροπημένη: ο Σαλβίνι είναι επικεφαλής με 2 εκατομμύρια, πριν από τον Ντι Μάιο με 1,2 εκατομμύριο, τον Ρέντσι με 1,1 εκατ. και τον Μπερλουσκόνι με 1 εκατ.

Πενταπλό στον ιππόδρομο

Στην Ιταλία, η δημοσίευση δημοσκοπήσεων σταματά 15 ημέρες πριν από την ψηφοφορία.

Ιταλία: Τα παράδοξα της προεκλογικής εκστρατείας -Υπερβολικά ξανθά μοντέλα, στοιχήματα, followers | iefimerida.gr 2

Ορισμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες προσπάθησαν να ξεπεράσουν τους κανόνες του black out περιγράφοντας μία κούρσα στον ιππόδρομο «Χαρτί Καρμπόν», όπου βλέπουμε τον «Λουί της Υποτακτικής» (Λουίτζι Ντι Μάιο, γνωστό για τα γραμματικά του λάθη) να ξεπερνά τον «Φαν Φαρόν» (Ματέο Ρέντσι) και να συναγωνίζεται με τα καθαρόαιμα του σταύλου «Μπουρλέσκο» (συνασπισμός δεξιάς-ακροδεξιάς).

Χαμένα στοιχήματα

Δεν υπάρχει προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία χωρίς την κλασική πολεμική για τους «μη παρουσιάσιμους», εκείνους τους υποψήφιους που εμφανίζονται μπλεγμένοι σε μικρές δικαστικές έρευνες ή είναι βυθισμένοι μέχρι τον λαιμό σε χοντρές κομπίνες, αλλά τα κόμματα τούς διατηρούν με βάση το τεκμήριο της αθωότητας.

Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, όλα τα κόμματα είχαν «μη παρουσιάσιμους» υποψήφιους, ακόμη και το Κίνημα των 5 Αστέρων, που γεννήθηκε για να πάει «κόντρα στη διαφθορά της παλιάς πολιτικής τάξης». Αν και το Κίνημα απέκλεισε καμιά δεκαριά υποψήφιους, οι λίστες δεν μπορούν να τροποποιηθούν και τίποτε δεν εμποδίζει την εκλογή τους.

Αλλαγή κοστουμιού

Η κοινοβουλευτική περίοδος που ολοκληρώνεται ήταν η πιο «κινητική» στην ιστορία της Ιταλικής Δημοκρατίας: 347 βουλευτές ή γερουσιαστές εκλεγμένοι το 2013, το 35% του ιταλικού Κοινοβουλίου, άλλαξαν παράταξη κατά τη διάρκεια των πέντε ετών, ορισμένοι πολλές φορές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας OpenPolis με βάση τα δημόσια στοιχεία των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων έχασε ή απέκλεισε 39 βουλευτές/γερουσιαστές, που προσχώρησαν σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες... και το βραβείο απονέμεται στον γερουσιαστή Λουίτζι Κομπάνια, ο οποίος εξελέγη με το κεντροδεξιό Popolo della Liberta για να πηδήξει από ομάδα σε ομάδα εννέα φορές..!

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Εκλογές παράδοξα Ματέο Σαλβίνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ