Κέικ με λεμόνι, έξτρα μαλακό

Κέικ με λεμόνι, έξτρα μαλακό

Κυκλοφορούν άπειρες συνταγές για λεμονάτο κέηκ, αλλά η παρακάτω ανήκει στον διάσημο Γάλλο σεφ  Pierre Hermé και μάλλον είναι η καλύτερη.

Το μυστικό του Γάλλου σεφ είναι ότι σιροπιάζει το κέηκ του, με ζάχαρη και έξτρα χυμό λεμονιού. Απόλαυση!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 190 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 65 γραμμάρια βούτυρο
  • Για το σιρόπι:
  • 75 γραμμάρια νερό
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει
  • Πλύντε το μεγάλο λεμόνι και βγάλτε το ξύσμα
  • Ανακατέψτε το ξύσμα με τη ζάχαρη (ώστε να την αρωματίσει) σε μπολ
  • Στο ίδιο μπολ προσθέστε τα αυγά, χτυπήστε καλά να ασπρίσουν
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος το βούτυρο -Ανακατέψτε καλά
  • Βουτυρώστε μια φόρμα και αδειάστε το μείγμα
  • Ψήστε για περίπου 1 ώρα, στους 160 βαθμούς, ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό
  • Ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι να βράζει, για λίγα λεπτά
  • Βγάλτε το από τη φωτιά, προσθέστε τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε
  • Βγάλτε το κέηκ από τη φόρμα και περιχύστε το με το σιρόπι, γενναιόδωρα, παντού
  • Αυτό θα το κάνει έξτρα μαλακό, γλυκό και λεμονάτο
  • Ρίξτε ζάχαρη άχνη από πάνω [προαιρετικά]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.