Τέλος στα σέξι κορίτσια στις εκθέσεις αυτοκινήτων –Θα εμφανίζονται με αθλητικά ρούχα - iefimerida.gr

Τέλος στα σέξι κορίτσια στις εκθέσεις αυτοκινήτων –Θα εμφανίζονται με αθλητικά ρούχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στα «booth babes», τα μοντέλα που στέκονται πάντα χαμογελαστά δίπλα στα πολυτελή αυτοκίνητα στις ομώνυμες εκθέσεις της Γενεύης, αποφάσισαν να βάλουν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τέλος στα σέξι κορίτσια στις εκθέσεις αυτοκινήτων –Θα εμφανίζονται με αθλητικά ρούχα  | iefimerida.gr 0

Την Τρίτη, θα ανοίξει και πάλι το show car της Γενεύης και η Ssangyong Motor Co. Της Νότιας Κορέας, θα αντικαταστήσει τα booth babes με άνδρες και γυναίκες μοντέλα που θα φορούν αθλητικά ρούχα για να προωθήσουν τη σειρά αυτοκινήτων της.

Η Ssangyong δεν είναι η μόνη που υποκύπτει στην πίεση του παγκόσμιου κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης. Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota και η Nissan, δήλωσαν επίσης ότι θα μειώσουν τις «κοκέτες» στη Γενεύη, σηματοδοτώντας μια πιθανή αλλαγή στη βιομηχανία που προσπαθεί να προσελκύσει άνδρες πελάτες χρησιμοποιώντας ελκυστικές γυναίκες στην πώληση των οχημάτων τους.

Τέλος στα σέξι κορίτσια στις εκθέσεις αυτοκινήτων –Θα εμφανίζονται με αθλητικά ρούχα  | iefimerida.gr 1

«Οι καιροί έχουν αλλάξει» δήλωσε η Σάρα Τζένκινς, εκπρόσωπος της Nissan με έδρα της Ελβετία, η οποία σταμάτησε να χρησιμοποιεί μοντέλα από πέρυσι. «Είναι πιο λογικό να χρησιμοποιούμε ειδικούς επειδή πουλάμε αυτοκίνητα».

Και η Lexus, με τη σειρά της, επιβεβαίωσε πως δε θα χρησιμοποιήσει εντυπωσιακές γυναίκες στην ελβετική εκδήλωση, ενώ η Fiat έχει ακυρώσει τα συμβόλαια με αρκετά μοντέλα λόγω της ανησυχίας για επικρίσεις εξαιτίας του κινήματος #MeToo. Από την άλλη, οι Maserati, Jeep και Alfa Romeo θα έχουν άνδρες και γυναίκες με περισσότερα ρούχα, δήλωσαν άνθρωποι εκ των έσω στο Bloomberg.

Φωτογραφίες: AP


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ