Βιρτζίνια Τζόνσον: Η ερευνήτρια που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το σεξ - iefimerida.gr

Βιρτζίνια Τζόνσον: Η ερευνήτρια που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το σεξ

AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 1957, ο William Masters, γυναικολόγος στο Washington University School of Medicine στο St. Louis, ζήτησε από την Virginia Johnson να τον βοηθήσει στην έρευνα για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, την οποία είχε ξεκινήσει λίγα χρόνια νωρίτερα.

Θα δούλευαν μαζί για πάνω από τρεις δεκαετίες, δημοσιεύοντας πολλές έρευνες και βιβλία και αλλάζοντας τον τρόπο που έβλεπε ο κόσμος το σεξ και τη σεξουαλικότητα στην μεταπολεμική Αμερική.

Η Virginia Johnson, γεννήθηκε το 1925 στο Μισούρι, ήταν συγγραφέας, ερευνήτρια και θεραπεύτρια ενώ υπήρξε, εκτός από συνάδελφος, ερωμένη και σύζυγος του Masters.

Υπήρξε ταλαντούχα τραγουδίστρια ενώ αργότερα δούλεψε σαν γραμματέας. Το 1956, χωρισμένη ήδη τρεις φορές και με δύο παιδιά, έκανε αίτηση για βοηθός ερευνητή στο εργαστήριο του Masters. Ο γυναικολόγος την «σύστησε» στην ανατομία, τη φυσιολογία και την εργαστηριακή έρευνα ενώ ξεκίνησε να τον βοηθά με την έρευνα για το σεξ.

Διαβάστε για τη ζωή, την καριέρα και το πρωτοποριακό για την εποχή έργο της Βιρτζίνια Τζόνσον στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIRGINIA JOHNSON WILLIAM MASTERS σεξ έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ