Αποκάλυψη Φλαμπουράρη: Ζήτησα από τον πρέσβη των ΗΠΑ βοήθεια για Novartis [βίντεο] - iefimerida.gr

Αποκάλυψη Φλαμπουράρη: Ζήτησα από τον πρέσβη των ΗΠΑ βοήθεια για Novartis [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Aμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ αποκάλυψε ότι είχε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια για τη Novartis, όπως είπε.

Χωρίς να διευκρινίσει τι βοήθεια ζήτησε από τον Τζέφρι Πάιατ, ο υπουργός Επικρατείας είπε:

«Είχε ζητήσει να με δεί ο Αμερικανός πρέσβης. Και δεν έκανε καμία συζήτηση και καμία αναφορά. Μάλιστα όταν εγώ του είπα αν μπορούν να μας βοηθήσουν με στοιχεία, είπε ότι αυτό αποκλείεται». Ο κ. Φλαμπουράρης ισχυρίστηκε ότι ζήτησε βοήθεια «για να δει το κλίμα», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι διαστρεβλώνει τα θέματα.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Aμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο ίδιος ο διπλωμάτης άνοιξε τη συζήτηση για τη Novartis, λέγοντας ότι η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τον αμερικανικό νόμο, και δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς. Ο Πάιατ ξεκαθάρισε επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη με την έρευνα των ελληνικών Αρχών.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ, η δήλωση του Πάιατ συντάχθηκε ελληνικά και αγγλικά για να μην υπάρξει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Η αποκάλυψη της ΝΔ ότι στην έρευνα του FBI δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα έπεσε σαν κεραυνός στην κυβέρνηση, η οποία αμφισβήτισε την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη στην ανακοίνωσή του για τον κ. Πάιατ.


Δείτε το βίντεο από το Korinthostv.gr με τις δηλώσεις Φλαμπουράρη:

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την αποκάλυψη του κ. Φλαμπουράρη, στο Twitter:

Αποκάλυψη Φλαμπουράρη: Ζήτησα από τον πρέσβη των ΗΠΑ βοήθεια για Novartis [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ