Βρούτσης για Novartis: Πρόκειται για σκευωρία που έχει γίνει μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Βρούτσης για Novartis: Πρόκειται για σκευωρία που έχει γίνει μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ασφάλιση είναι δημόσια, κοινωνική και υποχρεωτική και καθολική για όλους τους Έλληνες, αυτή είναι μία αναλλοίωτη αρχή και θέση της ΝΔ, αδιαπραγμάτευτη, που ενσωματώνεται μέσα στο ιδεολογικό και αξιακό της πλαίσιο».

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

Με αφορμή την αναφορά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων, στο πλαίσιο ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο κ. Βρούτσης, διευκρίνισε:

«Η ιδιωτική ασφάλιση με τον ιδιωτικό τομέα τρέχει και τώρα. Είναι προαιρετική, είναι ο τρίτος πυλώνας, μέσα από τον οποίο υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον - όπως κι εγώ παραδείγματος χάρη είμαι ασφαλισμένος και στον ιδιωτικό τομέα για θέματα υγείας - αυτό το κάνουν πολλοί πολίτες, όσοι μπορούν, θέλουν, όσοι επιθυμούν, όσοι επιλέγουν. Τα ζητήματα που ερχόμαστε και λέμε ότι εμείς θα αλλάξουμε - όσον αφορά την κύρια ασφάλιση - είναι το ζήτημα των εισφορών, το οποίο είναι εξοντωτικό, αποτελεί όλεθρο».

«Οι εισφορές θα πρέπει να μειωθούν», επισήμανε, εκτιμώντας πως «αποτελούν πλέον νούμερο ένα πρόβλημα, μεγαλύτερο και από τον φόρο». «Ήδη υπάρχει μία καθοδική πορεία στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, για αυξήσεις του κατώτατου μισθού μετά το τέλος της επιτροπείας, παρατήρησε:

«Αφενός το θεωρώ εφικτό, γιατί ήδη με δηλώσεις μου έχω περιγράψει το πλαίσιο, που πρέπει να γίνει, αφετέρου θεωρώ ότι πρόκειται για εμπαιγμό και άλλη μία επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων από την κ. Αχτσιόγλου.

Εάν η κ. Αχτσιόγλου το εννοούσε πραγματικά αυτό το οποίο λέει, θα έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο τον δικό μου, το νόμο που άλλαξε την αρχιτεκτονική του υπολογισμού του κατώτατου μισθού και εφήρμοσε τις καλύτερες πρακτικές, τον ονομαζόμενο νόμο 4172 του ΄13 και να αρχίσει τη λειτουργία του στο τρίτο δεκαήμερο του 2018 που έχει κάποιες προϋποθέσεις μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.


Σήμερα νομίζω ότι τελειώνει η προθεσμία και η κ. Αχτσιόγλου απλά πουλάει ελπίδα όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και προεκλογικά που έπαιζε τον 751 τον κατώτατο μισθό ουσιαστικά είναι ακόμη μια εξαπάτηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis o κ. Βρούτσης, επισήμανε: «Θα ήταν ευχής έργο, στο πλαίσιο "όλα στο φως" που λειτουργεί και η ΝΔ, να αποδεχθεί και ο κ. Τσίπρας την ίδια διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής, που καταθέσαμε στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ για τον κ. Πολάκη, τον κ. Ξανθό και τον κ. Κουρουπλή, οι οποίοι εμπλέκονται με την έννοια της πολιτικής ευθύνης - και όχι μόνο - με την έννοια εγγράφων που υπάρχουν στη δικογραφία και δεν αναδείχθηκαν, εγγράφων που λένε ότι δεν εφάρμοσαν τις τιμές φαρμάκων με αποτέλεσμα να απολέσει το δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Πρόκειται για μία σκευωρία που έχει γίνει μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Novartis», εκτίμησε.

Αναφερόμενος στη διάταξη που αφορά το επίδομα ενοικίου, ο κ. Βρούτσης, διευκρίνισε ότι τότε στη συζήτηση του νομοσχεδίου η ΝΔ δεν μπήκε καθόλου στην ουσία του.

«Διαφωνούσαμε πλήρως με το περιεχόμενο. Με το περιεχόμενο δεν υπήρχε καμία συμφωνία. Ήταν η καταστροφική διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, Τσίπρα, Καμμένου, που έφερνε στον ελληνικό λαό νέα μέτρα επώδυνα, τα 100 δις που λέει ο Βίζερ, 14,5 δις, μειώσες συντάξεων, ΕΚΑΣ, φόρους, κατάργηση ΦΠΑ στο Αιγαίο και τα υπόλοιπα. Όλα αυτά ήταν αντίθετα με εμάς ούτε ήταν αναγκαία να γίνουν γι αυτό το λέμε άχρηστο και άδικο μνημόνιο. Ψηφίσαμε όμως την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη», εξήγησε, προσθέτοντας πως «μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο παρείσφρυσε η επίμαχη διάταξη για το επίδομα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Μια διάταξη ποιος θα τη δει τώρα ήρθε τη νύχτα ένα νομοσχέδιο χιλιάδων σελίδων ποιος θα ασχοληθεί τώρα με μια διάταξη που κανείς δεν την είδε και ούτε είχε νόημα να τη δούμε εκείνο το βράδυ σήμερα όμως αποκαλύπτεται ένα φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Βρούτσης ΝΔ ασφάλιση Novartis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ