Αναρχικοί έκαναν γυαλιά καρφιά 3 πόλεις: «Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα» - iefimerida.gr

Αναρχικοί έκαναν γυαλιά καρφιά 3 πόλεις: «Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα»

Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπαράζ επιθέσεων με πέτρες και μολότοφ έκαναν χθες ομάδες αναρχικών σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη συμπαράστασης στον βομβιστή Ντίνο Γιαγτζόγλου που έστειλε το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο.

Οι συντονισμένες επιθέσεις συνοδεύτηκαν από απειλές ότι «αν πάθει κάτι ο Ντίνος θα καεί η πόλη», «θα την ισοπεδώσουμε», «θα κάψουμε ό,τι καίγεται» κ.λπ.

Εσπασαν την Ερμού στο κέντρο της Αθήνας

Μία ομάδα 10-15 ατόμων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στην Ερμού αργά χθες το βράδυ, κατά τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, και έσπασε τις τζαμαρίες 11 καταστημάτων.

Μια κάμερα ασφαλείας από κατάστημα στην οδό Ερμού κατέγραψε την έφοδο περίπου 20 κουκουλοφόρων οι οποίοι έφτασαν στο σημείο και ανενόχλητοι πήγαιναν δεξιά και αριστερά και προκαλούσαν ζημιές.

Το εντυπωσιακό είναι πως η αστυνομία ήταν απούσα όσο οι κουκουλοφόροι κατέστρεφαν υπερασπιζόμενοι των άνθρωπο που έστειλε το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί πως ενώ υπήρχε εντολή να είναι οι δυνάμεις σε επιφυλακή μετά την κατάληψη της Πρυτανείας, χθες η ΕΛ.ΑΣ. ήταν άφαντη και μάλιστα το μόνο που... κατάφεραν οι αστυνομικοί ήταν να προχωρήσουν στις προσαγωγές δύο τουριστών από τη Γερμανία που φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό. Μάλιστα, λέγεται πως οι αστυνομικοί δεν αντελήφθησαν την έφοδο στην Ερμού επειδή έβρεχε πολύ.

Αρχικά κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητα των δραστών που προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε εισόδους και βιτρίνες καταστημάτων που βρίσκονται στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, μέχρι που ανέβηκε στο διαδίκτυο ανάρτηση από αναρχικούς, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη σε ένδειξη συμπαράστασης στον Κ. Γιαγτζόγλου που έστειλε το τρομοδέμα στον πρώην υπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 2 προσαγωγές νεαρών από τη Γερμανία στην οδό Μητροπόλεως, ωστόσο φαίνεται πως δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

«Θα ισοπεδώσουμε την πόλη»

Σε ανάρτησή τους στο indymedia η ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για το σπάσιμο βιτρινών στην Ερμού. Επαίρονται μάλιστα ότι οι βανδαλισμοί έγιναν στην καρδιά της Αθήνας, λίγα μέτρα πιο κάτω από την διμοιρία των ΜΑΤ και την ομάδα ΔΙΑΣ και απειλούν ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη αν δεν ικανοποιηθεί του αίτημα του Κ. Γιαγτζόγλου να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου.

ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ

ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ

Αναρχικοί -ες»

Ο δικηγόρος των καταστηματαρχών περιγράφει τι έγινε χθές βράδυ στην κάμερα του iefimerida.

Μολότοφ και πέτρες τα ξημερώματα στην Πάτρα

Αλλες ομάδες αναρχικών στην Πάτρα προχώρησαν σε αντίστοιχες ενέργειες τα ξημερώματα της Τετάρτης. Πυρπόλησαν ένα ΑΤΜ, άφησαν εμπσρηστικό μηχανισμό στο ΙΧ αστυνομικού, έσπασαν τζαμαρίες και έβαλαν φωτιά σε κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ έριξαν 10 μολότοφ σε παράρτημα του υπ. Γεωργίας.

Αναρχικοί έκαναν γυαλιά καρφιά 3 πόλεις: «Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα»  | iefimerida.gr 5

Σε εξέλιξη πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Πάτρας

Αλλά και αυτή την ώρα είναι έκρυθμη η κατάσταση στο κέντρο της Πάτρας.

Τώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία αντιεξουσιαστών. Ξεκίνησαν από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και κατευθύνονται προς την Κολοκοτρώνη. Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ με ισχυρές δυνάμεις, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και διμοιρίες από την Πάτρα και την Αιτωλοακαρνανία.

Η ανάληψη ευθύνης

«Σήμερα ξημερώματα 28.02 στην Πάτρα, άτυπα οργανωμένες αναρχικές ομάδες συνομωτήσαμε και επιτεθήκαμε συντονισμένα :

  • Πυρπολώντας ένα ΑΤΜ στην Αρχιεπισκόπου Ιεροθεου
  • Κάνοντας καταδρομικό πέσιμο με 10 μολότοφ σε παράρτημα του Υπουργείου Γεωργίας
  • Σπάζοντας τις τζαμαρίες υποκαταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος δημιουργώντας παράλληλα μικρή εστία φωτιάς
  • Αφήνοντας εμπρηστικό μηχανισμό στο προσωπικό όχημα πατρινού μπάτσου, γνωστού για τη δράση του σε πορείες αναρχικών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου με ΣΥΝΕΧΕΙΑ και είμαστε έτοιμοι να βγούμε βίαια μπροστά, με κάθε κόστος, σπάζοντας ό,τι σπάζεται και καίγοντας ό,τι καίγεται. Όταν τα πρόβατα κοιμούνται οι λύκοι ουρλιάζουν. Με σώμα ψυχή και νου στον αγώνα αλληλοστηριζόμαστε με συνενοχή και δεν ξεχνάμε τα έγκλειστα συντροφια μας. Ό,τι πράττεις, είσαι.. Εξεγείρομαι άρα υπάρχω, υπάρχω για να εξεγειρόμαι!

ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Η ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΠΟΤΕ

ΚΑΘΕ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΟΒΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνομωτικοί Πυρήνες Αλληλέγγυων Αναρχικών

Αναρχικοί έκαναν γυαλιά καρφιά 3 πόλεις: «Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα»  | iefimerida.gr 6

Πύρινα οδοφράγματα στη Θεσσαλονίκη

Ιδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδες αναρχικών σήμερα, έστησαν «πύρινα οδοφράγματα» στην Εγνατία.

Αναρχικοί έκαναν γυαλιά καρφιά 3 πόλεις: «Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα»  | iefimerida.gr 7

«Σήμερα 28/2 στήσαμε πύρινα οδοφράγματα στην οδο΄Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πετάξαμε τρικάκια ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου,που ξεκινησε απεργία πείνας στις 21/2 και δίψας στις 25/2 με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΤΙΝΟ ΓΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΝΤΙΝΟΣ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΚΑΕΙ...

αναρχικοί/ές»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ