Τι κατέθετε επί δύο ώρες στο ΣτΕ ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου - iefimerida.gr

Τι κατέθετε επί δύο ώρες στο ΣτΕ ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για περισσότερες από δύο ώρες, ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου με το οποίο έφτασαν οι 8 αξιωματικοί στη χώρα μας, τον Ιούλιο του 2016, έδινε εξηγήσεις ενώπιον του τμήματος Αναστολής του ΣτΕ, απαντώντας στα ερωτήματα των δικαστών για τις συνθήκες φυγής τους από την γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Suleyman Ozkaynakcim υποστήριξε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο πραξικόπημα και πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του ανήκαν στο προσωπικό των ελικοπτέρων που μεταφέρουν τραυματίες. Μάλιστα υπογράμμισε ότι στο στο ελικόπτερο δεν είχαν καν όπλα.

Ο Τούρκος αξιωματικός μετήχθη στο ΣτΕ κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να παραστεί στην συζήτηση της αίτησης αναστολής που υπέβαλλε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε βάρος της απόφασης της 3ης ανεξάρτητης επιτροπής ασύλου.

Εάν το δικαστήρια απορρίψει την αίτηση, θα αρθεί η προσωρινή διαταγή του Δ. Εφετείου με την οποία "πάγωσε" η χορήγηση του ασύλου στο πρόσωπο του αξιωματικού, συνεπεία της οποίας παραμένει κρατούμενος.

Ωστόσο μένει ακόμη ένα βήμα, αφού τον Μάιο συζητείται η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της επιτροπής ασύλου, η οποία θα αφορά όχι μόνο στον έναν αλλά και στους υπολοίπους στρατιωτικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ