Μια γυναίκα δείχνει την ωμή αλήθεια της επιλόχειας κατάθλιψης -Η φωτογραφία που έγινε viral - iefimerida.gr

Μια γυναίκα δείχνει την ωμή αλήθεια της επιλόχειας κατάθλιψης -Η φωτογραφία που έγινε viral

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H μητρότητα είναι ένα αέναο ταξίδι. Αντοχή, υπομονή και ψυχική δύναμη είναι μερικές από τις αποσκευές που χρειάζεται κάθε γυναίκα για να το ζήσει.

Μια γυναίκα αποτυπώνει σε μια φωτογραφία την αλήθεια της επιλόχειας κατάθλιψης που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού τους. Αίσθημα αδυναμίας, εξάντλησης και κόπωσης, εκνευρισμός, άγχος, νεύρα, δυσκολία συγκέντρωσης, απώλεια ενδιαφέροντος για όλα, αίσθημα απόρριψης, απελπισία, μειωμένο ενδιαφέρον για φαγητό και σεξ, ανησυχία, αρνητικές σκέψεις: αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα της ψυχικής κατάστασης που μπορεί να εμφανίσει μια γυναίκα αμέσως μετά τον ερχομό του παιδιού της, για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα.

Το πιο σκοτεινό «πρόσωπο» της επιλόχειας κατάθλιψης καθρεπτίζεται στην φωτογραφία που δημοσίευσε μια γυναίκα από την Καλιφόρνια και έγινε viral. Η ζωή με το παιδί στο σπίτι, αμέσως μετά την γέννησή του, δεν είναι ρόδινη για μια γυναίκα. Απαιτεί αποθέματα ψυχικής ενέργειας και ουσιαστική στήριξη από το περιβάλλον της. Η Tori δημοσίευσε μια φωτογραφία από την περίοδο που ερχόταν καθημερινά αντιμέτωπη με τον εαυτό της και το τέρας της επιλόχειας κατάθλιψης που παραμόνευε δηλητηριάζοντας τις στιγμές της.

Δείτε την φωτογραφία και διαβάστε τα συγκλονιστικά λόγια της Tori, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιλόχεια κατάθλιψη viral
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ