Πρασόπιτα, χωρίς φύλλο

Πρασόπιτα, χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα, πεντανόστιμη. Επιλέξτε αγνά προϊόντα και καλό ζαμπόν.

Υλικά

  • 2 πράσα
  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • 4 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 φλυτζανιού γάλα
  • 1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψάκι ή πυρέξ
  • Σε μπολ αναμείξτε το γάλα, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι
  • Πλύντε καλά, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τα πράσα -Κόψτε λεπτό το ζαμπόν -Κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες
  • Με λίγο ελαιόλαδο ροδίστε, σε τηγάνι, πρώτα το ζαμπόν, προσθέστε τα πράσα, τα σκόρδα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Για 5-6 λεπτά
  • Στο πυρέξ στρώστε πρώτα λίγες πατάτες -Συνεχίστε με όλο το μείγμα πράσα-ζαμπόν -Κλείστε με τις υπόλοιπες πατάτες από πάνω
  • Απλώστε παντού το μείγμα γάλακτος, γαρνίρετε από πάνω με το τυρί
  • Ψήστε στο φούρνο για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν καλά οι πατάτες

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.