Ο Ριμπολόβλεφ κατηγορεί έμπορο τέχνης ότι του «έφαγε» εκατομμύρια -Στα δικαστήρια η υπόθεση - iefimerida.gr

Ο Ριμπολόβλεφ κατηγορεί έμπορο τέχνης ότι του «έφαγε» εκατομμύρια -Στα δικαστήρια η υπόθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελβετική δικαιοσύνη γράφεται το νέο κεφάλαιο στην πολύχρονη –άγρια-κόντρα του ιδιοκτήτη του Σκορπιού Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ και του εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ.

Ο Μπουβιέ κλήθηκε για ανάκριση ενώπιον εισαγγελέων στη Γενεύη, για την κατηγορία της απάτης που συνδέεται με τις πωλήσεις έργων τέχνης, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο Ρώσο κροίσο.
Φορώντας σκούρο κουστούμι και καφέ μοκασίνια, ο Μπουβιέ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του πέρασε το κατώφλι της εισαγγελίας της Γενεύης σε μια διαδικασία που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ποινικής δίωξης.
Παράλληλα, οι φορολογικές αρχές στη Βέρνη της Ελβετίας έχουν ξεκινήσει έρευνα λόγω «υποψίας σοβαρών φορολογικών παραβάσεων» στις υποχρεώσεις του Μπουβιέ και ήδη έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτου ιδιοκτησίας του στη Γενεύη, το οποίο κατείχε μέσω ελβετικής εταιρείας, ως εγγύηση ότι θα πληρώσει τους φόρους του εάν αποδειχθεί ένοχος.

Του ζητάει 1 δισ.
Μπουβιέ και Ριμπολόβλεφ βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη καθώς ο δισεκατομμυριούχος κατηγορεί τον Μπουβιέ για εξαπάτηση. Συγκεκριμένα του καταλογίζει ότι χειραγωγούσε τις τιμές των έργων τέχνης κατά την πώλησή τους, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει υπέρογκα ποσά ως προμήθεια.
Η κόντρα έχει οδηγηθεί στα διεθνή δικαστήρια όπου ο «Ρίμπο» έχει καταθέσει αγωγές κατά του Ελβετού εκτιμητή έργων τέχνης ζητώντας το ιλιγγιώδες ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων , όση θεωρεί ότι ήταν και η ζημιά που υπέστη κατά τις αγοραπωλησίες των έργων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ Ιβ Μπουβιέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ