Ολο το παρασκήνιο της αποπομπής της Ράνιας Αντωνοπούλου - iefimerida.gr

Ολο το παρασκήνιο της αποπομπής της Ράνιας Αντωνοπούλου

Φωτογραφία: SOOC

Δυσαρμονία διαθέσεων φαίνεται (εκ πρώτης όψεως) ότι καταγράφηκε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της τέως αναπληρώτριας υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου ως προς την οδό διαφυγής που θα έπρεπε να ακολουθηθεί στην υπόθεση της επιδότησης του ενοικίου της που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την σημερινή παραίτηση της υπουργού, συνοδεύει πλούσιο παρασκήνιο.

Από το Σάββατο, όταν και έσκασε το θέμα η κ. Αντωνοπούλου επιχείρησε να ενεργοποιήσει τον δίαυλο επικοινωνίας με το επιτελείο του πρωθυπουργού για τη διαχείριση της (όπως όλα προμήνυαν) επερχόμενης θύελλας.

Ωστόσο, οι πραγματικές διαστάσεις του τι επρόκειτο να ακολουθήσει, έγιναν αντιληπτές μόλις αργά την Κυριακή.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, ήταν η ίδια η κ. Αντωνοπούλου που επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για να του εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα αλλά και να συνεννοηθούν για τον χειρισμό που θα έπρεπε να γίνει.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη συζήτηση αυτή μάλλον προσεκτικός, παραπέμποντας στην Δευτέρα για μια δεύτερη ματιά στο ζήτημα που είχε ανακύψει και θέλοντας προφανώς να σφυγμομετρήσει το κλίμα και τον αντίκτυπο που θα είχε το θέμα σήμερα.

Με τα πρωτοσέλιδα να φιλοξενούν το θέμα της κ. Αντωνοπούλου και τα στελέχη τη; αντιπολίτευσης “στα κεραμίδια” εκ των πραγμάτων το θέμα συζητήθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός το πρωί προκειμένου να ενημερώσει για Μακεδονικό και Ελληνοτουρκικά.

Από τις πρώτες κουβέντες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, χωρίς να ασκήσουν έντονη κριτική στην κ. Αντωνοπούλου αναγνώρισαν ότι η πολιτική διαχείρισης ενός τέτοιου θέματος που δίνει τροφή σε όσους αμφισβητούν το “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς είναι δύσκολο στη διαχείρισή του, και κατέληξαν ότι πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Δεν έκαναν κουβέντα για απομάκρυνση την κ. Αντωνοπούλου, αλλά βαθιά στο μυαλό τους όλοι γνώριζαν ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος από τη στιγμή που το θέμα είχε φουντώσει.

Λίγο αργότερα η κ. Αντωνοπούλου, παρά την “κρυάδα” που πήρε διά τηλεοράσεως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο νωρίς το πρωί, επικοινώνησε και πάλι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά από συζήτηση κατέληξαν στα βασικά σημεία της γραπτής δήλωσης την οποία θα έκανε η κ. Αντωνοπούλου και στην οποία θα υποστήριζε ότι επιστρέφει τα χρήματα και όλα τα άλλα που αργότερα ανέφερε. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας της ζήτησε -σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες - να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής της.

Στις 14:00 το μεσημέρι, η δήλωση της κ. Αντωνοπούλου έφτανε στα δημοσιογραφικά γραφεία. Σε αυτήν η πρώην υπουργός ειδικά για το ενδεχόμενο παραίτησης επέλεξε μια πολύ έμμεση και προσεγμένη διατύπωση αναφέροντας χαρακτηριστικά :

“Πριν τρία χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό, αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω. Όπως τότε, έτσι και τώρα φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού”.

Φαίνεται όμως ότι η προσεκτική διατύπωση μάλλον δεν άρεσε στον πρωθυπουργό ο οποίος - κατά πληροφορίες του iefimerida.gr - επικοινώνησε εκ νέου με το υπουργείο της κ. Αντωνοπούλου για να εξηγήσει ότι με τη διατύπωση για “περίπου” διαθέσιμη παραίτηση που επέλεξε η κ. Αντωνοπούλου δεν τον διευκολύνει.

«Η παραίτηση είναι διαθέσιμη και μπορεί να γίνει δεκτή» ήταν η απάντηση και λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε την απόφασή του, μαζί με την κατάργηση της σχετικής διάταξης για την επιδότηση ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών στελεχών….

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ