ΒΕΘ: Χιλιάδες επαγγελματίες αποκλείονται από τη ρύθμιση των 120 δόσεων - iefimerida.gr

ΒΕΘ: Χιλιάδες επαγγελματίες αποκλείονται από τη ρύθμιση των 120 δόσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες επαγγελματίες μένουν εκτός της ρύθμισης των 120 δόσεων επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «χιλιάδες επαγγελματίες αναμένεται να μείνουν εκτός της ρύθμισης για τις 120 δόσεις, ως προς τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς αποκλείονται όσοι χρωστούν μέχρι 50.000 ευρώ, αλλά έχουν κλείσει τα βιβλία τους και είναι σε ηλικία σύνταξης, όσοι έχουν ζημιές τα τελευταία τρία χρόνια και όσοι χρωστάνε πάνω από 50.000».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, δεύτερο αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), πρόβλημα συνιστούν ακόμη ο μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών που απαιτούνται, οι περιοριστικές ημερομηνίες (υπάγονται οφειλές έως 31/12/2016), αλλά και οι αυστηρές συνθήκες με τις οποίες χάνεται η ρύθμιση.

Στο σκηνικό αυτό, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «με ρυθμούς χελώνας γίνονται οι αιτήσεις των επιχειρηματιών για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς ενώ όλη η αγορά την περίμενε για να βγει από τον φαύλο κύκλο των χρεών της, αποδεικνύεται ότι αφορά μόνο λίγους».

Κατά τον κ.Παπαδόπουλο, «θα πρέπει να υπάρξει άρση των περιορισμών, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους»._

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΕΘ οφειλές 120 δόσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ