ΣτΕ: Εκδικάζεται η προσφυγή κατά της απαγόρευσης ελεύθερης μετακίνησης των αιτούντων άσυλο - iefimerida.gr

ΣτΕ: Εκδικάζεται η προσφυγή κατά της απαγόρευσης ελεύθερης μετακίνησης των αιτούντων άσυλο

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκδικάζεται αύριο ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατά της απόφασης της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου «περί περιορισμού κυκλοφορίας των αιτούντων διεθνή προστασία».

Κατά της απόφασης έχουν προσφύγει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου Κω και Ρόδου.

Πρόκειται για την απόφαση με την οποία δεν επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση όσων μεταναστών και προσφύγων έχουν ζητήσει άσυλο από τις υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε αυτά.

Μετά την εκδίκαση της αίτησης (κατόπιν αναβολής της αρχικής δικασίμου με αίτημα του Δημοσίου, που ήταν η 5.12.2017), στις 2.00 το μεσημέρι, θα δοθεί από τους προσφεύγοντες δικηγορικούς συλλόγους συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Η όλη διαδικασία είναι μια ευκαιρία ανάδειξης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και των επιπτώσεών του στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στη ζωή και καθημερινότητα των προσφύγων, μέσα και από νομικούς ισχυρισμούς και επιχειρήματα των Δικηγορικών μας Συλλόγων που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη με πίστη, για την αξιολόγηση των όσων αιτούμεθα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζανάρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ