Κάνουν «βαποράκια» τους ηλικιωμένους -Οι νέες μέθοδοι των κυκλωμάτων ναρκωτικών - iefimerida.gr

Κάνουν «βαποράκια» τους ηλικιωμένους -Οι νέες μέθοδοι των κυκλωμάτων ναρκωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κυκλώματα των ναρκωτικών σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν από το κυνηγητό των Αρχών επιστρατεύουν ως «βαποράκια» ηλικιωμένους ή άτομα που είναι άνω των 60 ετών.

Πρόκειται για μία τακτική που πρωτοχρησιμοποίησαν τα διεθνή κυκλώματα, αλλά πλέον ακολουθείται και εντός συνόρων.

Οπως γράφει και η έντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου» η επιλογή ηλικιωμένων μεταφορέων γίνεται τόσο ώστε να μην κινούνται υποψίες σε έναν πρώτο τυπικό έλεγχο των αρχών όσο και για οικονομικούς λόγους, καθώς φαίνεται πως η ανάμειξη των ατόμων αυτών γίνεται για μικρά χρηματικά ποσά.

« Το τελευταίο διάστημα διακρίνουμε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Ανθρώπους δηλαδή μεγαλύτερης ηλικίας να προσπαθούν να μεταφέρουν ναρκωτικά ή τα διακινήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να περάσουν χωρίς πολλές υποψίες» δήλωσε ανώτατο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Τα τελευταία περιστατικά

Ηγουμενίτσα
Ηλικιωμένο ζευγάρι Βουλγάρων κατείχε σχεδόν 10 κιλά ηρωίνης. Τα εντόπισε το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί «Λέσι» που ξεκίνησε να γαυγίζει. Οι δύο Βούλγαροι, ηλικίας 65 ετών ο άνδρας και 72 η γυναίκα, σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο μετά την άφιξη τους από Ιταλία.

Τρίπολη
Στις 21 Φεβρουαρίου άνδρες της ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας Τρίπολης συνέλαβαν έναν 63χρονο μετά από πληροφορίες και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 608,6 γραμμαρίων

Φλώρινα
Στη Φλώρινα, άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν έναν 59χρονο αλβανό τον οποίο χρησιμοποιούσαν για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 62 κιλών και 265 γραμμάριων. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν στη Κοζάνη και δύο Έλληνες οι οποίοι προσπάθησαν να παραλάβουν τους σάκους των ναρκωτικών.

Μεσσηνία
Τέλη Ιανουαρίου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία, συνελήφθη ένας 76χρονος. Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 480,6 γραμμαρίων.

Χανιά
Στις 16 Ιανουαρίου άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν στα Χανιά, έναν 61χρονο. Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στο χώρο ασυνόδευτων δεμάτων πλοίου της γραμμής, στον επιβατικό λιμένα Σούδας εντοπίστηκε, ένα ένα δέμα που περιείχε δύο πλαστικά φιαλίδια χωρητικότητας 200ml και δύο πλαστικά φιαλίδια χωρητικότητας 100ml, τα οποία περιείχαν μεθαδόνη. Ο 61χρονος την στιγμή που πήγε να παραλάβει το δέμα, συνελήφθη.

Ηγουμενίτσα
Στις 10 Σεπτεμβρίου, στην Ηγουμενίτσα οι Λιμενικοί συνέλαβαν 61χρονο, οδηγό φορτηγού, ο οποίος προσπάθησε να βγάλει από την χώρα περίπου 5 κιλά ηρωίνης. Σ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηλικιωμένοι βαποράκια Ναρκωτικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ