Επιστροφή 2 δισ. ευρώ μπορεί να απαιτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων από την Daimler - iefimerida.gr

Επιστροφή 2 δισ. ευρώ μπορεί να απαιτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων από την Daimler

Φωτογραφία: AP/ Marijan Murat
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να απαιτήσει από την Daimler να της επιστρέψει τα δάνεια που της είχε χορηγήσει για έρευνα και ανάπτυξη, έπειτα από τις αποκαλύψεις για παράνομο λογισμικό.

Πρόκειται για δάνεια ύψους 3,8 δισ. ευρώ, που είχαν χορηγηθεί από το 2000 και εκκρεμεί η αποπληρωμή 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Welt. Δημοσιεύματα θέλουν την κατασκευάστρια των οχημάτων Mercedes να εγκαθιστούσε σε αυτά παράνομο λογισμικό για την παραπλάνηση εποπτικών φορέων που είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο των εκπομπών καυσαερίων των κινητήρων ντίζελ.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανησυχεί ότι οι κατηγορίες αυτές μπορεί να έχουν επιπτώσεις για τις χορηγήσεις πιστώσεων προς την εταιρεία, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΤΕΠ στη γερμανική εφημερίδα. Η ΕΤΕΠ θα περιμένει την έκβαση των ερευνών των αμερικανικών αρχών, προτού αποφασίσει αν θα απαιτήσει από την Daimler να τις επιστρέψει τα χρήματα που της χορηγήθηκαν.

Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία έλαβε από την τράπεζα αίτημα για περισσότερες πληροφορίες και διαβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την ΕΤΕΠ, αλλά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το ποσό της οφειλής.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Daimler Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ