Ετοιμος για επιστράτευση στην Τουρκία ο Ερντογάν -Μιλά για θερμό καλοκαίρι! - iefimerida.gr

Ετοιμος για επιστράτευση στην Τουρκία ο Ερντογάν -Μιλά για θερμό καλοκαίρι!

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ενδεχόμενο επιστράτευσης στην Τουρκία μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, σε ομιλία που έδωσε στην πόλη Kahramanmaras της νοτιονατολικής Τουρκίας με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν της Συρίας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία, και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα».

Ο Ερντογάν μίλησε και για το «ένδοξο παρελθόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας», λέγοντας με νόημα πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όταν κάποτε ήταν «18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πού φτάσαμε...»!

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου προκάλεσε πανικό στους πολίτες της χώρας. Λίγο μετά τις δηλώσεις τού Ερντογάν, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης!

Αποτέλεσμα; Κατέρρευσε όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους!

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1.873 τρομοκράτες».

Μάλιστα, στον απόηχο των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα να έχουμε πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν Τουρκία επιστράτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ