Πρώην συνεργάτης του Τραμπ κατηγορείται ότι πλήρωνε μυστικά Ευρωπαίους πολιτικούς - iefimerida.gr

Πρώην συνεργάτης του Τραμπ κατηγορείται ότι πλήρωνε μυστικά Ευρωπαίους πολιτικούς

Ο Πολ Μάναφορτ (Φωτογραφία: AP/ Pablo Martinez Monsivais)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες βρίσκεται ο Πολ Μάναφορτ, ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Μάναφορτ κατηγορείται ότι πλήρωνε μυστικά κορυφαίους Ευρωπαίους πολιτικούς, το 2012 και το 2012, προκειμένου να υποστηρίζουν τη φιλορωσική τότε κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις νέες κατηγορίες, που ανακοίνωσε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο Μάναφορτ κατέβαλε πάνω από 2 εκατ. ευρώ σε πολιτικούς στην Ευρώπη, οι οποίοι δεν κατονομάζονται.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ακόμη ότι ο Μάναφορτ είχε δημιουργήσει τη λεγόμενη «ομάδα των Αψβούργων», η οποία υποτίθεται ότι προέβαινε σε ανεξάρτητες, θετικές κρίσεις για τις ενέργειες της τότε ουκρανικής κυβέρνησης.

Την ομάδα αυτή φέρεται να διηύθυνε ένας πρώην Ευρωπαίος καγκελάριος, ο οποίος στο κατηγορητήριο αναφέρεται ως «Ξένος Πολιτικός Α», σε συντονισμό με τον Μάναφορτ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΛ ΜΑΝΑΦΟΡΤ Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ