Μπαρόζο: Άστοχο να μιλάμε για 3ο πακέτο, πριν ξεκινήσουμε το 2ο - iefimerida.gr

Μπαρόζο: Άστοχο να μιλάμε για 3ο πακέτο, πριν ξεκινήσουμε το 2ο

Μπαρόζο: Άστοχο να μιλάμε για 3ο πακέτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άστοχη θεωρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τη συζήτηση για την πιθανότητα ανάγκης τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα, την στιγμή που ακόμη δεν έχουν καν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη του δευτέρου, ενώ απέρριψε εκ νέου την πιθανότητα εξόδου μελών της Ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση, στον απόηχο και των δηλώσεων του Αυστριακού καγκελαρίου Βέρνερ Φάινμαν περί τρίτου πακέτου, ο Μπαρόζο είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως είναι άστοχο να μιλάμε για ένα τρίτο πακέτο, δεν έχουμε καν ξεκινήσει με το δεύτερο».

Ο κ. Μπαρόζο ερωτηθείς για το αν η Ευρωζώνη θα έχει τα ίδια μέλη, σε ένα χρόνο από τώρα, απάντησε θετικά και υποστήριξε πως το κόστος πιθανής διάσπασης, θα ήταν σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του να κρατηθούν όλα τα μέλη εντός της νομισματικής ένωσης.

Παράλληλα, την πεποίθησή του, που «είναι εκτίμηση όχι μόνον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», πως η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, εκφράζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», με την ευκαιρία της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στη Βιέννη.

Επιπλέον, αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήταν η πρώτη φορά που θα συνέβαινε χρεοκοπία χώρας-μέλους της Ευρωζώνης, με πολύ σοβαρές συνέπειες, ενώ ένα φαινόμενο «ντόμινο» με επιπτώσεις στα άλλα κράτη- μέλη πιθανόν να έκανε αναγκαία την αύξηση της βοήθειας για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Στην απόφαση για το δεύτερο πακέτο στήριξης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, οδήγησε η εκτίμηση και από τις τρεις πλευρές (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, διότι «κανείς δεν δίνει τόσα πολλά χρήματα, για να τα χάσει», επισημαίνει ο κ. Μπαρόζο.

Για τον λόγο αυτό, προσθέτει, έχει οριστεί η «ομάδα δράσης», ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα στην υλοποίηση των προγραμμάτων της και για αυτό το λόγο βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη χώρα περίπου 40 ειδικοί.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρετίζει το γεγονός ότι η ελληνική Βουλή και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ψηφίσει όλα τα σημαντικά προγράμματα και παρατηρεί πως το 70% των Ελλήνων υποστηρίζει αυτά τα μέτρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ