Φασόλια λεμονάτα με μπρόκολο

Φασόλια λεμονάτα με μπρόκολο

Εύκολο και πρωτεϊνούχο πιάτο, ιδανικό για σαρακοστιανό τραπέζι. Η συνταγή προβλέπει σπιτικά, βρασμένα φασόλια, αλλά και σε κονσέρβα τρώγονται.

Υλικά

  • 1 μπουκέτο μπρόκολο βιολογικό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια φασόλια ξερά, βρασμένα
  • Χυμός 1 λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βράστε το μπρόκολο για 4-5 λεπτά, σουρώστε και αφήστε να κρυώσει λίγο
  • Σε τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και ροδίστε για 30 δευτερόλεπτα
  • Βάλτε στο τηγάνι τα βρασμένα ξερά φασόλια και το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού -Ετοιμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.