Τζαβάρας: Η κυβέρνηση αντλεί την ταυτότητά της μέσα από τους διχασμούς του λαού που προκαλεί - iefimerida.gr

Τζαβάρας: Η κυβέρνηση αντλεί την ταυτότητά της μέσα από τους διχασμούς του λαού που προκαλεί

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, η πλειοψηφία της Βουλής χρησιμοποιούν τον ύπατο θεσμό της Δημοκρατίας ως πρόσχημα, ως άλλοθι, για να ικανοποιούν τα σχέδια, που κάθε φορά θέτουν σε εφαρμογή για την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων».

Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» για την αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis.

«Αυτή η κυβέρνηση αντλεί την ταυτότητά της μέσα από τους διχασμούς του λαού και της πολιτικής που προκαλεί», είπε ο κ. Τζαβάρας, διευκρινίζοντας πως «είναι αδιανόητο να έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας στη Βουλή -τη στιγμή που έχει συγκληθεί η Ολομέλεια του Σώματος, για να ασκήσει δικαστικά καθήκοντα, δηλαδή για να ασχοληθεί με την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης κατά μελών πρώην κυβέρνησης και πρώην υπουργών- και να αγνοεί ότι το θέμα της συζήτησης είναι η προσωπική ευθύνη, η ποινική ευθύνη των δέκα προσώπων και όχι η πολιτική ευθύνη, για την οποία μίλησε αυτός και όλοι οι υπουργοί».

Εκτίμησε, δε, πως «αυτοί που μιλούσαν για πολιτικές ευθύνες δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πρότασης που φέρανε στη Βουλή για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για να κάνει προκαταρκτική εξέταση».

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης», εξήγησε, «μπορεί να μην λέγεται κατηγορούμενος, λέγεται όμως ύποπτος, αυτό, λοιπόν, ρίχνει μια "σκιά" σε 10 ανθρώπους, χωρίς η ίδια η πρόταση που καταθέτει η πλειοψηφία να λέει κάτι συγκεκριμένο που να τους συνδέει με ένα έγκλημα».

«Αυτές είναι μέθοδοι ολοκληρωτικών καθεστώτων, έτσι ξεκίνησαν οι λεγόμενες οι ονομαστές "δίκες της Μόσχας", όπου χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο αυτοί που κατηγορούντο τότε και ήσαν όλοι οι πρωταγωνιστές της σοβιετικής της Οκτωβριανής Επανάστασης επι Στάλιν οδηγήθηκαν στο θάνατο» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αρχηγική εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με την ομιλία του στη Βουλή, και για επίθεση του πρώην πρωθυπουργού κατά των θεωρούμενων ως εκφραστών του «Καραμανλισμού», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παρατήρησε:

«Η ΝΔ έχει αρχηγό, έχει πρόεδρο και ο πρόεδρος αυτός έχει εκλεγεί από 300.000 μέλη και φίλους της παράταξης. Τώρα το πώς προσπαθούν να αποδώσουν τις σχέσεις, που έχει ο πρώην πρωθυπουργός με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, αυτό θεωρώ ότι γίνεται στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής προπαγάνδας, μιας σπέκουλας, προκειμένου να εμφανίσουν ότι η ΝΔ είναι μια συνομοσπονδία».

Πρόσθεσε, δε, πως «το να λέμε ότι στη ΝΔ υπάρχει "αντικαραμανλικό μπλοκ" είναι σαν να μιλάμε ότι μέσα στο κόμμα της ΝΔ υπάρχει αντινεοδημοκρατικό μπλοκ» και διαβεβαίωσε ότι «η ΝΔ τιμάει όλους τους πρώην πρωθυπουργούς και όλους τους πρώην προέδρους της».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, μετά και την αναβάθμισή της από τον οίκο Moody's, ο κ. Τζαβάρας απάντησε πως «όλες οι αναβαθμίσεις είναι καλοδεχούμενες, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η τελική και ολοκληρωτική αναβάθμιση απέχει πολύ ακόμα».

«Την ίδια ώρα που πανηγυρίζει η κυβέρνηση γι' αυτού του είδους τις αναβαθμίσεις, θα πρέπει τουλάχιστον να ρίξει και ένα βλέμμα στην κοινωνία και για την οικονομία να δει ότι οι επιχειρήσεις ρημάζονται, να δει ότι υπάρχει οικονομική ασφυξία, γιατί οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν, να δει ότι η ανεργία παρά τις θριαμβολογίες εξακολουθεί στους βασικούς κλάδους να είναι μεγάλη» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ