Παγκόσμια διάκριση για τις φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη από τη Λιβύη - iefimerida.gr

Παγκόσμια διάκριση για τις φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη από τη Λιβύη

Άρης Μεσσήνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό στην Ιαπωνία απέσπασαν οι φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη από τον πόλεμο στη Λιβύη.

Παρότι μάχιμος είναι μάχιμος φωτορεπόρτερ από το 1997, ο Άρης Μεσσήνης κάλυψε πόλεμο για πρώτη φορά όταν βρέθηκε στη Λιβύη. Τα φωτογραφικά κάδρα του έκαναν τον γύρο του κόσμου με πιο εμβληματική τη φωτογραφία εκείνη που αντικαθεστωτικός έπαιζε κιθάρα εν ώρα μάχης στην πόλη της Σύρτης, για να εμψυχώσει τους συμπολεμιστές του.

Παγκόσμια διάκριση για τις φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη από τη Λιβύη | iefimerida.gr 0

Τώρα, ο 34χρονος φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου απέσπασε ειδικό βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό της Ιαπωνίας για φωτορεπόρτερ, πάλι για το φωτορεπορτάζ του στη Λιβύη και ειδικότερα από τις μάχες στη Σύρτη.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Άρης Μεσσήνης κατέθεσε τη δίμηνη εμπειρία του από τη μάχη στη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι, που έκρινε και την έκβαση των εχθροπραξιών. «Ο πόλεμος είχε μεταφερθεί μέσα στην πόλη, σε σχέση με την έναρξή του όταν το μέτωπο ήταν ακόμη στην έρημο. Για τις ημέρες που έζησα εκεί μπορώ να μιλάω μέρες ή και να μην καταφέρω να αρθρώσω λέξη. Φανταστείτε πως δεν είχες να κάνεις με στρατό από τη μεριά των αντικαθεστωτικών αλλά με ανεκπαίδευτους ανθρώπους με όπλα».

«Οι κίνδυνοι ήταν πολλοί και «κάθε ημέρα ήταν διαφορετική με πολλές σφαίρες δίπλα μας, διαμελισμένα πτώματα και πρόσφυγες που εγκατέλειπαν τα σπίτια τους», σημειώνει ο φωτορεπόρτερ, που εργάζεται από το 2003 στο Γαλλικό Πρακτορείο και τώρα συγκεντρώνει υλικό από τις ημέρες της κρίσης στην Ελλάδα. «Εχουν ενταθεί φαινόμενα επαιτείας και αστέγων στην Αθήνα, αλλά δεν πρέπει ως φωτορεπόρτερ να χάνουμε το μέτρο. Η δουλειά μας είναι να φωτογραφίζουμε και τα συμπεράσματα ανήκουν στον κόσμο. Αυτή είναι εξάλλου η μαγεία της φωτογραφίας», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ