Πώς έλαβαν την πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ οι γονείς της Μελάνια Τραμπ; - iefimerida.gr

Πώς έλαβαν την πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ οι γονείς της Μελάνια Τραμπ;

Οι γονείς της Μελάνια Τραμπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ έλαβαν οι γονείς της Μελάνια Τραμπ, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος τους, αν και παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς και το πότε έλαβαν τις πράσινες κάρτες τους.

Πώς έλαβαν την πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ οι γονείς της Μελάνια Τραμπ;  | iefimerida.gr 0

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει εκστρατεία κατά της μετανάστευσης από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την περιοδεία του για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως οι γονείς της κυρίας Τραμπ είναι και οι δύο νόμιμα δεκτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μόνιμοι κάτοικοι» δήλωσε στη Washington Post ο Μάικλ Γουάιλντς, δικηγόρος της Πρώτης Κυρίας. «Η οικογένεια, καθώς είναι μέρος της διοίκησης του κράτους, έχει ζητήσει την τήρηση της ιδιωτικής τους ζωής, γι’ αυτό και δε θα σχολιάσω περαιτέρω το θέμα».

Πώς έλαβαν την πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ οι γονείς της Μελάνια Τραμπ;  | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με τους κανόνες μετανάστευσης, οι ενήλικοι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για γονείς, ενήλικα έγγαμα παιδιά και αδέρφια για να αποκτήσουν την πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ. Στην περίπτωση των Κβανς, η Μελάνια πρέπει να ήταν αυτή που υπέβαλλε την αίτηση.

Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ζουν στις ΗΠΑ μέσω χορηγίας από έναν εργοδότη. Ωστόσο, θα έπρεπε να αποδείξουν ότι κανένας Αμερικανός εργαζόμενος δε θα μπορούσε να κάνει την δουλειά τους.

Η Κεχρέλα Χόντικσον, Αμερικανή δικηγόρος για θέματα μετανάστευσης, δήλωσε στην Independent πως «κατά πάσα πιθανότητα» οι γονείς της Μελάνια έγιναν δεκτή μέσω οικογενειακής μετανάστευσης. Σημείωσε ότι ως πρώην σοφέρ και υπάλληλος κλωστοϋφαντουργίας, οι πιθανότητες έκδοσης βίζας μέσω εργασίας είναι απίθανες.

Πώς έλαβαν την πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ οι γονείς της Μελάνια Τραμπ;  | iefimerida.gr 2

Όσον αφορά στη σιωπή σχετικά με το τρόπο που έλαβαν τις πράσινες κάρτες τους, η Χόντκινσον είπε ότι μπορεί να είναι ένα «ενδιαφέρον θέμα» σχετικά με το αν η Μελάνια εργάστηκε παράνομα όταν έφτασε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.«Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη βάση στην οποία οι γονείς της έκαναν αίτηση για τις πράσινες κάρτες τους, θα μπορούσε να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την μετανάστευση της ίδιας της Μελάνια» ανέφερε.

Ο Γουάιλντς είχε ισχυριστεί στο παρελθόν πως η Μελάνια έφτασε στις ΗΠΑ από τη Σλοβενία το 1996 με βίζα επισκέπτη, προκειμένου να εργαστεί ως μοντέλο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο χορηγό της για την πράσινη κάρτα της λόγω της «εξαιρετικής της ικανότητας» ως μοντέλο.

Ωστόσο, δημοσίευμα του Associated Press ανέφερε πως η Μελάνια πληρώθηκε για 10 εργασίες ως μοντέλο το 1996 προτού λάβει άδεια για να εργαστεί στην Αμερική.

Η άδεια παραμονής της οικογένειας της Μελάνια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του Τραμπ. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει: «Η αλυσιδωτή μετανάστευση πρέπει να τελειώσει τώρα. Μερικοί άνθρωποι έρχονται και φέρνουν μαζί τους όλη της οικογένειά τους, κάτι που είναι πραγματικά κακό. Μη αποδεκτό».

Οι γονείς της Μελάνια βρίσκονται τώρα πιο κοντά στο να θεωρηθούν πολιτογραφημένοι κάτοικοι των ΗΠΑ, καθώς αναμένουν την ημερομηνία για την τελετή ορκωμοσίας τους, σύμφωνα με την Washington Post.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ