Ο Τζανακόπουλος διαψεύδει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πρόωρες εκλογές στη σκιά Novartis - iefimerida.gr

Ο Τζανακόπουλος διαψεύδει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πρόωρες εκλογές στη σκιά Novartis

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, αποτελούσε το μοναδικό θεσμικό βήμα που μπορούσε να γίνει από τη μεριά του κοινοβουλίου, ώστε ακριβώς να μην υπάρξει καμία απολύτως σκιά» για την υπόθεση Novartis, υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, απαντώντας στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για τις διαδικασίες υποστήριξε: «Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση επέμεινε στη διαδικασιολογία ήταν ένας τρόπος για να αποφύγει ακριβώς την ουσιαστική πολιτική συζήτηση για τα ζητήματα που θίγονται αυτές τις μέρες με επίκεντρο το σκάνδαλο Novartis και τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι κυβερνήσεις έως το 2015. Αυτό που είπαμε από την αρχή, ήταν ότι θα ακολουθήσουμε όλες τις θεσμικές διαδικασίες».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν καταλαβαίνει ποια είναι η θεσμική παρατυπία που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Στον αντίποδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θεσμικά ατοπήματα είναι οι απειλές εναντίον μαρτύρων, οι μηνύσεις κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, η προσπάθεια εκφοβισμού και άμεσης παρέμβασης στη δικαιοσύνη και τίποτε από αυτά δεν έχει κάνει η κυβέρνηση...Όλα αφορούν την αντιπολίτευση και πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που αρχίζουν να διεκδικούν ξανά ηγετικούς ρόλους».

Ο Δ. Τζανακόπουλος διέψευσε σενάριο πρόωρων εκλογών: «Βασικός μας στόχος είναι η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία, που φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας και το σύνολο της στρατηγικής μας καθορίζεται από τον μεταμνημονιακό ορίζοντα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάμε σε εκλογές πριν από τη λήξη της 4ετίας» υποστήριξε.

Επανέλαβε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιμένει στη γραμμή της εξόδου χωρίς γραμμή προληπτικής στήριξης.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, προανήγγειλε ότι αύριο στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής, θα γίνουν πάρα πολλές συναντήσεις, και πως «το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας θα βρεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας, και του Έλληνα πρωθυπουργού, και του κ. Αναστασιάδη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ