Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες: Ενοπλος ταμπουρώθηκε σε σπίτι [βίντεο] - iefimerida.gr

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες: Ενοπλος ταμπουρώθηκε σε σπίτι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μετά από αναφορές για ένοπλο άνδρα στην περιοχή Φορέ, κοντά στην πλατεία Σεν Ντενί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ένας Πολωνός ανέφερε πως κάποιος δολοφονήθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας

Ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από το σπίτι, που βρίσκεται κοντά σε δημοτικό σχολείο με περίπου 350 μαθητές στη συνοικία Forest της βελγικής πρωτεύουσας, πλησίον της πλατείας Σεν Ντενί. Οι υπεύθυνοι του σχολείου έβαλαν τα παιδιά μέσα στο κτίριο για παν ενδεχόμενο.

Οι Αρχές απέκλεισαν τη γύρω περιοχή και διέταξαν τους περιοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους.

«Βρισκόμουν πίσω από ένα λεωφορείο, όταν ξαφνικά έφθασαν αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια. Μας είπαν να φύγουμε από τον δρόμο. Έκανα λοιπόν στροφή 180 μοιρών και είδα τους πεζούς να αρχίζουν να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήρθα σπίτι στη Λεωφόρο Zaman. Από τότε, ακούμε τις σειρήνες και ελικόπτερα από τις 12:30, αλλά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει», δήλωσε αυτόπτης μάρτυς σε τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL ένας άνδρας πολωνικής καταγωγής εμφανίστηκε σε κατάσταση σοκ γύρω στις 12:14 τοπική ώρα σε κατάστημα και είπε ότι έγινε ένας φόνος το πρωί στο Forest, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που έδωσε ο άνδρας, αλλά δεν βρήκαν τίποτε. Αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή ανέφεραν προβλήματα σε μια άλλη διεύθυνση.

Ο δήμαρχος της συνοικίας, Μαρκ Ζαν Γκισέλ επιβεβαίωσε την κινητοποίηση των Αρχών επειδή υπάρχουν υποψίες για την παρουσία ενόπλου σε κτίριο της οδού Jean-Baptiste Vanpé. «Δυνάμεις της αστυνομίας ειδοποιήθηκαν γύρω στις 12:30 για την παρουσία ενόπλου (ή ενόπλων) σ’ ένα ακίνητο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ζητείται η επέμβαση ειδικών δυνάμεων, για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το κτίριο κι αν υπάρχουν ένοπλοι. Σ’ αυτή τη φάση φαίνεται ότι πρόκειται για περιστατικό προσωπικών διαφορών. Δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία», δήλωσε.

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες: Ενοπλος ταμπουρώθηκε σε σπίτι [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες: Ενοπλος ταμπουρώθηκε σε σπίτι [βίντεο] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: Rtl.be


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ