Η Κομισιόν θα εισηγηθεί «σύντομα» την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ΠΓΔΜ, Αλβανία - iefimerida.gr

Η Κομισιόν θα εισηγηθεί «σύντομα» την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ΠΓΔΜ, Αλβανία

O επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ αναμένεται να εισηγηθεί σύντομα η Κομισιόν, σύμφωνα με τον επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

«Η Κομσιόν θα εισηγηθεί σύντομα, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι να αρχίσουν τα κράτη μέλη ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Πιστεύουμε ότι και οι δύο χώρες έκαναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο παρελθόν και ως εκ τούτου μπορεί να γίνει αυτό το βήμα».

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνα Ζαχάριεβα, εξέφρασε προ ημερών την ελπίδα να ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο Ιούνιο η σχετική απόφαση.

Η ΠΓΔΜ είναι υποψήφια προς ένταξη από το 2005 και η Αλβανία από το 2014. Σύμφωνα με τον Αυστριακό επίτροπο τα Τίρανα «έχουν κάνει πολλά στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος».

Στην ίδια συνέντευξη ο Χαν αποκάλυψε ότι η Κομισιόν θα υπογραμμίσει σε επικείμενη έκθεσή της «σημαντικά ελλείμματα» στο κράτος δικαίου.

«ΕΕ και Τουρκία πρέπει να εστιάσουν τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης κι όχι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ