Δραματικές εικόνες: Σύρος εικονολήπτης βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό [βίντεο] - iefimerida.gr

Δραματικές εικόνες: Σύρος εικονολήπτης βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube/SAMS/ITVnews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τρόμο που έσπειρε ένα ακόμη κύμα βομβαρδισμού από τα μαχητικά του Άσαντ στην Ανατολική Γούτα της Δαμασκού κατέγραφε ένας εικονολήπτης, όταν άκουσε την οικογένεια του να ουρλιάζει παγιδευμένη κάτω από τα συντρίμμια.

Στις δραματικές εικόνες διακρίνεται να προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τη γιαγιά, την έγκυο θεία του και τέσσερα ξαδέλφια του από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας.

Δραματικές εικόνες: Σύρος εικονολήπτης βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Καθώς απομάκρυνε τα μπάζα πρόβαλλε το αιμόφυρτο πρόσωπο μιας γυναίκας να κλαίει από τους πόνους καθώς κι εκείνο ενός βαριά τραυματισμένου παιδιού.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Syrian American Medical Society και πρόβαλε το βρετανικό δίκτυο ITV δείχνει τον καμεραμάν να τρέχει σε αλλόφρονα κατάσταση προς ένα νοσοκομείο βαστώντας στην αγκαλιά του ένα παιδί. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν σώθηκαν οι συγγενείς του.

Οι γιατροί στη Γούτα σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς αυξάνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από το σφυροκόπημα των κυβερνητικών δυνάμεων σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, νοσοκομεία κι άλλους στόχους. Πάνω από 310 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους τις τελευταίες ημέρες κι εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Δραματικές εικόνες: Σύρος εικονολήπτης βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό [βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Δραματικές εικόνες: Σύρος εικονολήπτης βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Οι βομβαρδισμοί ανάγκασαν πολλούς από τους περίπου 400.000 κατοίκους της περιοχής να κοιμούνται σε υπόγεια και αυτοσχέδια καταφύγια, αλλά η ούτε εκεί υπάρχει σωτηρία καθώς το καθεστώς χρησιμοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες δυτικών ΜΜΕ διατρητικές βόμβες. Τα σωστικά συνεργεία πασχίζουν εδώ και μέρες να ανασύρουν επιζώντες από τα ερείπια των ισοπεδωμένων κτιρίων και οι δυνάμεις τους εξαντλούνται με αποτέλεσμα πολλοί άμαχοι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, να κινδυνεύουν να πεθάνουν εγκλωβισμένοι στους σορούς των ερειπίων.

Δραματικές εικόνες: Σύρος εικονολήπτης βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό [βίντεο]  | iefimerida.gr 3

«Αναγκαζόμαστε να τους περιθάλπουμε στο πάτωμα», είπε ο δρ Ουαλίντ Αουάτα περιγράφοντας μια απελπιστική κατάσταση στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, και το οποίο έγινε την περασμένη Τρίτη στόχος επίθεσης με βόμβες-βαρέλια από ελικόπτερα.

Όπως και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε υπόγεια για να προστατευθούν από τις αεροπορικές επιθέσεις.

«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Απαιτείται μια άμεση κατάπαυση του πυρός λόγω του τρομακτικού αριθμού ανθρώπων που έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Πολ Ντόναχιου, της International Rescue Committee.

Δραματικές εικόνες: Σύρος εικονολήπτης βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό [βίντεο]  | iefimerida.gr 4

Ο αποκλεισμός της Ανατολικής Γούτα όπου συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι αεροπορικές επιθέσεις από ρωσικά και συριακά μαχητικά έχει φέρει σε δεινή κατάσταση του κατοίκους, που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους από τις περιφερειακές δυνάμεις που τους είχαν ξεσηκώσει κατά του Άσαντ και τους παράτησαν αργότερα, την ώρα που οι δυνάμεις του καθεστώτος ετοιμάζονται για την τελική χερσαία επίθεση.

Δραματικές εικόνες: Σύρος εικονολήπτης βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό [βίντεο]  | iefimerida.gr 5

Ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα όπως έκαναν και στα τέλη του 2016 στην επίθεση στο Χαλέπι, που κατέληξε στην αποχώρηση των ανταρτών από τις συνοικίες που ήλεγχαν. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι είχαν αναγκαστεί τότε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πολλοί δεν κατάφεραν ακόμη να επιστρέψουν, ενώ εκατοντάδες σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς. Ο Ρώσος υπ Εξ Σεργκέι Λαβρόφ είπε στις αρχές της εβδομάδες ότι η επίθεση στο Χαλέπι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για τη στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Γκούτα, την οποία χαρακτήρισε αναγκαία για την απομάκρυνση μαχητών που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ