Το Μαξίμου πανηγυρίζει για τις 10 κάλπες, αλλά κλείνει άρον άρον τη συζήτηση για τη Novartis - iefimerida.gr

Το Μαξίμου πανηγυρίζει για τις 10 κάλπες, αλλά κλείνει άρον άρον τη συζήτηση για τη Novartis

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε αλλαγή... σελίδας προσανατολίζονται πλέον από το κυβερνητικό στρατόπεδο, προκειμένου η συζήτηση για την υπόθεση Novartis να μην απασχολήσει περαιτέρω τη δημόσια σφαίρα.

Τη σκυτάλη θα πάρει από δω και στο εξής η επιτροπή που θα συσταθεί και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα και που θα διεξάγει και την προκαταρκτική έρευνα.

Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας έσπευσε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της τοποθέτησής του να αποτινάξει την κατηγορία που του προσάπτει η αντιπολίτευση για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και ξεκαθάρισε ότι δεν θα μιλήσει καθόλου για το ποινικό σκέλος.
Αντιθέτως, επέλεξε να εξάρει το κομμάτι που αφορά στις πολιτικές ευθύνες. Και άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την «διχαστική ρητορική περί σκευωρίας», σε αντιδιαστολή με τους χειρισμούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά και του Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση Βατοπεδίου που αμφότεροι όπως είπε σήκωσαν το πολιτικό βάρος. Ενώ επέμεινε για άλλη μια φορά να επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές – και επικαλούμενος την λαική απαίτηση- δεσμεύτηκε ότι δεν θα κουκουλώσει τίποτα από όσα έπραξε το παλιό πολιτικό σύστημα.

Ο απολογισμός του Μαξίμου

Το περιβάλλον του πρωθυπουργού, κατά πληροφορίες του iefimerida, κάνει θετική αποτίμηση για τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή, βγάζοντας τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα:

Πρώτον, επιμένουν θεσμικά στο ότι επρόκειτο για ένα «αναγκαίο βήμα» που έπρεπε να γίνει, καθώς ήταν «ο μόνος ορθός και έντιμος δρόμος» και σημειώνουν ότι η όλη διαδικασία δεν είχε στόχο να πάρουν πολιτική ρεβάνς.
Δεύτερον, μιλούν για το ότι δεν ακούστηκε κάτι καινούργιο από όσους μίλησαν, παρά επιχειρήματα που έχουν ξανακουστεί στο παρελθόν.
Τρίτον, οι κυβερνητικοί δεν άφησαν ασχολίαστη την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Και συντηρώντας το πολεμικό κλίμα που υπάρχει, έκαναν λόγο για «εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό λόγο» εκ μέρους του. Συμπληρώνοντας μάλιστα για εκείνον πως «έκανε εμφάνιση πολιτικού αρχηγού, αντί του Κυριάκου Μητσοτάκη».!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ