Χιμένεθ: «Θέλουμε πρόκριση στα 90 λεπτά» [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Χιμένεθ: «Θέλουμε πρόκριση στα 90 λεπτά» [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πίστη του για πρόκριση της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Europa League εξέφρασε μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ, παραμονή του αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως σημασία δεν έχει η Ένωση να εμφανιστεί καλύτερη από την ουκρανική ομάδα, αλλά να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται και να επιστρέψει με την πρόκριση από το Κίεβο.

Προπόνηση με χιόνι στο Ολιμπίνσκι #UEL #dynaek #aekfcineurope #aekfamily #weareback #uefa pic.twitter.com/5C6xbVDaMi

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Αύριο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στα 90 λεπτά. Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο πως η Ντιναμό δεν θα μας το επιτρέψει. Και αυτό είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Δυο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Τα παιχνίδια ξεκινάνε, έχουν ένα χρονικό περιθώριο. Μέσα σ’ αυτό, πρέπει μια ομάδα να το διαχειριστεί και να ψάξει τη νίκη. Και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, μαθαίνεις καθημερινά. Όχι μόνο από ένα ματς. Αυτό που μάθαμε και το έχω δει πολλά χρόνια τώρα, δεν αρκεί να είσαι ανώτερος. Μπορεί να είσαι ανώτερος και να χάσεις».

Χιμένεθ: «Θέλουμε πρόκριση στα 90 λεπτά» [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Για το αν το 1-1 τον κάνει αισιόδοξο για την πρόκριση: «Πάντα προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και να πιστεύω στην ομάδα μου. Αλλά όπως είπα και πριν, στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη. Αυτό που βλέπουμε, είναι τα αποτελέσματα που έρχονται. Εμείς δεν κλειδώσαμε το παιχνίδι όταν είχαμε την ευκαιρία και ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος. Είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ματς αλλά όχι και με το αποτέλεσμα».

Στις πιθανότητες πρόκρισης της ΑΕΚ στον επαναληπτικό απέναντι στη Ντιναμό Κιέβο αναφέρθηκε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ουκρανός αμυντικός τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στο πλάνο του Χιμένεθ ενώ αναφέρθηκε και στη δύναμη της ομάδας του Χάτσκεβιτς. «Δεν αισθάνομαι ιδιαίτερη νοσταλγία που είμαι εδώ. Το μόνο που μετράει για μένα, είναι πως θα παίξουμε απέναντι σ’ έναν σοβαρό αντίπαλο. Δεν έχω πολλά ματς εμπειρίας σ’ αυτό το γήπεδο. Μόνο κάποια ματς με την εθνική. Δεν αντιμετωπίζω τη Ντιναμό ως μια ουκρανική ομάδα, αλλά ως έναν δυνατό αντίπαλο».

Χιμένεθ: «Θέλουμε πρόκριση στα 90 λεπτά» [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ αύριο, για να πάρει την πρόκριση; «Όλη η προηγούμενη εμπειρία, δεν μετράει τώρα. Πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, δυναμικά και επιθετικά και ομαδικά με καλή συνεργασία. Να υλοποιήσουμε τα σχέδια του προπονητή. Και αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε, είναι να μην έχουμε τον φόβο απέναντι στη Ντιναμό, παρόλο που παίζει στην έδρα της .Αν η ΑΕΚ κάνει το παιχνίδι της, τότε εμείς θα είμαστε οι νικητές. Βεβαίως το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με την δικαιοσύνη, πολλές φορές είναι άδικο. Ελπίζουμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

Χιμένεθ: «Θέλουμε πρόκριση στα 90 λεπτά» [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Αισιόδοξος πως η ΑΕΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στο Κίεβο εμφανίστηκε ο Σοτζέι Μασούντ. Ο Ιρανός, μιλώντας στο Cosmote Sports, αναφέρθηκε στην υπομονή που πρέπει να έχει η Ένωση στο παιχνίδι της, ενώ αποθέωσε και τον Μανόλο Χιμένεθ.

Για το ματς: «Εμείς είμαστε η ΑΕΚ, είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Θα πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και υπομονή γιατί μπορούμε να προκριθούμε και με γκολ στο τελευταίο λεπτό».

Για τον Χιμένεθ: «Είμαι περήφανος που ένας προπονητής όπως ο δικό μας, ένας σπουδαίος προπονητής, με υπολογίζει και με κάνει να νιώθω ότι είμαι σημαντικός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Ντιναμό Κιέβου Μανόλο Χιμένεθ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ