Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Δύο σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ παρόντες - iefimerida.gr

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Δύο σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ παρόντες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αλλαγή σκυτάλης στο Λευκό Οίκο με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ σηματοδοτεί μία μεγάλη αλλαγή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναμένεται και φέτος να βρίσκεται στην καρδιά των διεθνών εξελίξεων.

Πέραν των εκπροσώπων της ομογένειας που δίνουν κάθε χρόνο το παρόν, φέτος οι διοργανωτές φιλοξενούν δύο πολύ στενούς συνεργάτες του νέου Αμερικανού Προέδρου.

Ο Ρεπουμπλικανός, Corey Lewandowski, υπήρξε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, δηλαδή λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Θα έχει φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχει να πει ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς σχολιαστές και λομπίστας για το νέο δόγμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που δείχνει να πρεσβεύει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δε δείχνει να έχει πάντα ξεκάθαρη θέση για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, το Brexit ή τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό ζήτηση, οπότε η συνδρομή ενός ανθρώπου όπως ο Corey Lewandowski, που τον έχει ζήσει από κοντά θα είναι πολύτιμη.


Εξίσου ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η παρέμβαση του ελληνικής καταγωγής, George Gigicos, ο οποίος έχει υπάρξει για χρόνια σύμβουλος του Τραμπ και, μάλιστα, μετακόμισε στο Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου του 2017 όταν ο Τραμπ ανέλαβε καθήκοντα. Ο ελληνικής καταγωγής σύμβουλος αποχώρησε λίγους μήνες μετά για να επιστρέψει στην εργασία του, αλλά και για να προετοιμάσει την εκστρατεία του αμερικανού Προέδρου για τις επόμενες εκλογές του 2020.

Το παρόν στους Δελφούς θα δώσει και ο πολύ δραστήριος Αμερικανός Πρέσβη στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt, αλλά και ο πρώην αμερικανός πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Anthony L. Gardner. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Gardner δε μασάει τα λόγια του, καθώς λίγο πριν αποχωρήσει από το πόστο που είχε κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει ανοιχτά για τους κινδύνους που έρχονται – κατά την άποψή του βέβαια – με την τετραετία Τραμπ και είχε καλέσει τους Ευρωπαίους να μην υποκύψουν στο κύμα του λαϊκισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα και τον πρώην ηγέτη του UKIP, Nigel Farage, αρχιτέκτονα του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit. Τότε ο Anthony L. Gardner, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα, είχαν πάρει θέση κατά τη εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η όποια προσπάθεια καταστροφής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος βλάπτει και τα αμερικανικά συμφέροντα.


Στους Δελφούς λοιπόν, οι διοργανωτές του Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται για τρίτη χρόνια θα φιλοξενήσουν τις απόψεις της τρέχουσας αμερικανικής διοίκησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, σε μία προσπάθεια να διαφανούν οι προθέσεις Τραμπ προς την Ελλάδα, αλλά και οι όποιες αντιρρήσεις – θέσεις των Δημοκρατικών.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ