H ημέρα που η Νίνα Σιμόν αρνήθηκε για πρώτη φορά να τραγουδήσει [εικόνες] - iefimerida.gr

H ημέρα που η Νίνα Σιμόν αρνήθηκε για πρώτη φορά να τραγουδήσει [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Nina Simone δεν ήταν μόνο ένας μουσικός θρύλος, αλλά και ακτιβίστρια πολιτικών δικαιωμάτων. Πάλεψε με όλη της τη δύναμη για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η καλλιτέχνις που έβγαλε περισσότερα από σαράντα άλμπουμ μεταξύ 1958 και 1974, ήταν το έκτο από τα οκτώ παιδιά που γεννήθηκαν στην οικογένεια της Mary Kate και του John Divine Waymon. Παρόλο που και οι δύο γονείς δούλεψαν σκληρά, η μητέρα ως υπηρέτρια και ο πατέρας, ο οποίος αντιμετώπιζε πολλά θέματα υγείας, σε στεγνοκαθαριστήριο, η οικογένεια δυσκολευόταν να βγάλει τα προς το ζην.

Η Nina Simone έδειξε από νωρίς το έμφυτο ταλέντο της στη μουσική. Άρχισε να παίζει πιάνο στα τρία της, ενώ το πρώτο τραγούδι που έμαθε ήταν το «God Be With You, Till We Meet Again». Αν και η μικρή Nina ήταν μασκότ στην τοπική εκκλησία, την πρώτη της συναυλία, ένα κλασσικό ρεσιτάλ, την έδωσε στα δώδεκα. Μετά από μια μικρή μάχη.

Όπως θα αποκαλύψει αργότερα η Simone για τη συναυλία, οι γονείς της, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είχαν θέσεις στην πρώτη σειρά. Οι υπεύθυνοι όμως της συναυλίας τους ανάγκασαν να πάνε στα πίσω καθίσματα ώστε να καθίσουν μπροστά λευκοί...

Διαβάστε πότε αρνήθηκε η Νίνα Σιμόν να τραγουδήσει, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίνα Σιμόν πολιτικά δικαιώματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ