«Χουριέτ»: Η Τουρκία ξεκινά δικές της γεωτρήσεις τον Μάρτιο στην Ανατολική Μεσόγειο - iefimerida.gr

«Χουριέτ»: Η Τουρκία ξεκινά δικές της γεωτρήσεις τον Μάρτιο στην Ανατολική Μεσόγειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία, όχι μόνο εμποδίζει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ να κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά τον Μάρτιο ξεκινά η ίδια, δικές της γεωτρήσεις.

Οπως αναφέρει η Χουριέτ, τον Μάρτιο αναμένεται το γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από την Νότιο Κορέα να ξεκινήσει δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πανικό προκάλεσε η κίνηση της Τουρκίας…’Το κύρος μας μπορεί να διαταραχθεί’, είπαν», είναι ο τίτλος της Χουριέτ, η οποία αναφέρει ότι τον Μάρτιο η Τουρκία με το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε θα ξεκινήσει δραστηριότητες έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για το DeepSea Metro 2 που πήρε από την νότιο Κορέα προηγμένης τεχνολογίας. Μόλις γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες και οριστεί το νέο όνομα του αναμένεται να πάει στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και χάρτη για την ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται χαρακτηρίζει «απαράδεκτη τη στάση των Ελληνοκυπρίων στο θέμα της ενέργειας» και καλεί την ε/κ πλευρά «να συνέλθει καθώς το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία των Τ/Κ και των Ε/Κ».

Ο τουρκικός Τύπος στο σύνολό του αναφέρει ότι αυξάνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επικαλούμενο τα σημερινά δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ με τίτλο “Ελληνικές και ε/κ ιστοσελίδες το ανακοίνωσαν. Άρχισε το ξήλωμα (της πλατφόρμας)” αναφέρει ότι η κρίση συνεχίζεται εδώ και 12 μέρες.

Η Ακσάμ με τίτλο ο “Ε/κ τύπος: 48 κρίσιμες ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο”. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ε/κ Τύπος παραδέχεται ότι οι Ε/Κ βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ότι η Τουρκία εμπόδισε τη γεώτρηση και για πρώτη φορά δεν τα κατάφεραν.

Η εφημερίδα Σταρ έχει τίτλο “Το τουρκικό ναυτικό επιμήκυνε τις δραστηριότητες στην Μεσόγειο, η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τη Μέρκελ.

Το CNNTurk αναφέρει ότι η ένταση στην Μεσόγειο κλιμακώνεται, ενώ επικαλείται σχόλιο ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ντογάν ότι “η στάση της ε/κ πλευράς στο θέμα της ενέργειας είναι απαράδεκτη’ και ότι “οι Ε/Κ πρέπει να συνέλθουν” καθώς “το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία Τ/Κ και Ε/Κ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία γεωτρήσεις Μεσόγειος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ