Η Ιαπωνία κατασκευάζει έναν ξύλινο γίγαντα: Τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η Ιαπωνία κατασκευάζει έναν ξύλινο γίγαντα: Τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου [εικόνες & βίντεο]

Εικόνα: Sumitomo Forestry
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον υψηλότερο ξύλινο ουρανοξύστη στον κόσμο σχεδιάζει να χτίσει στο Τόκιο μια γιαπωνέζικη εταιρεία.

Το ύψους 350 μέτρων κτίριο των 70 ορόφων θα κατασκευαστεί κατά 90% από ξύλο και η ανέγερσή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2041, όταν θα γιορτάζει την 350ή επέτειο από την ίδρυσή της η Sumitomo Forestry. 185.00 κυβικά μέτρα ξυλείας θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του ουρανοξύστη με την ονομασία W350, το κόστος αναμένεται να φθάσει τα 600 δισ γιεν (κάπου 4,53 δισ ευρώ), ενώ θα είναι αντισεισμικός, καθώς στο εγχείρημα μετέχει και το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο της Ιαπωνίας, Nikken Sekkei.

Η Ιαπωνία κατασκευάζει έναν ξύλινο γίγαντα: Τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Το κτίριο των 455.000 τ.μ. θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία και περίπου 8.000 διαμερίσματα, με μπαλκόνια περιμετρικά του οικοδομήματος και χώρους πρασίνου σε κάθε επίπεδο, «ώστε να μπορούν οι ένοικοι να απολαμβάνουν τον φρέσκο αέρα, την επαφή με στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και την ηλιοφάνεια που θα φιλτράρεται από τις φυλλωσιές», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ «οι εσωτερικές εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν από ξύλο ώστε να αποπνέουν ζεστασιά και ηρεμία».

Η Ιαπωνία κατασκευάζει έναν ξύλινο γίγαντα: Τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Τα ξύλινα κτίρια είναι ιδιαιτέρως αγαπητά σητν Ιαπωνία, η κυβέρνηση της οποίας ψήφισε πριν από οκτώ χρόνια νόμο που προβλέπει να είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από ξύλο όλα τα δημόσια κτίρια τριών ή λιγότερων ορόφων.

Η Sumitomo Forestry ελπίζει ότι το κόστος ανέγερσης του W350 θα περιοριστεί καθώς θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο η ξυλεία ως οικοδομικό υλικό. Δάση καλύπτουν τα δύο τρίτα των εδαφών της Ιαπωνίας, αλλά η εγχώρια παραγωγή ξυλείας καλύπτει μόνον το 30% των αναγκών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ