Champions League: Αυλαία με «μάχες» σε Ισπανία και Ουκρανία - iefimerida.gr

Champions League: Αυλαία με «μάχες» σε Ισπανία και Ουκρανία

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε ο κύκλος των πρώτων ματς για τη φάση των «16» του Champions League.

Στην Ισπανία, συγκρούονται οι δύο τελευταίοι κάτοχοι του Europa League, με τη Σεβίλλη να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Σεβιγιάνοι είχαν πάρει το τρόπαιο τις σεζόν 2013-14, 2014-15, 2015-16, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» το κατέκτησαν πέρυσι.

Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει πίσω στο ισπανικό πρωτάθλημα και αναζητούν τη διάκριση μέσω του Champions League, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη Γιουνάιτεντ. Ο Αλέξις Σάντσες θα κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τους «κόκκινους διαβόλους» και αναμένεται ο Αντονί Μαρσιάλ να είναι στην άλλη πλευρά, ενώ πίσω από τον Λουκάκου θα είναι ο Τζέσι Λίνγκαρντ.

Ρόχο, Φιλ Τζόουνς, Φελαϊνί και Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι στη διάθεση του Μουρίνιο, ενώ ο Βιντσέντσο Μοντέλα (ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τη Σεβίλλη) δεν υπολογίζει στους Καρίσο, Κιερ, ίσως και στον Κορσιά.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, η Σαχτάρ Ντόνετσκ φιλοξενεί τη Ρόμα, την οποία είχε αποκλείσει στην ίδια φάση πριν από 7 χρόνια. Η τελευταία φορά που οι Ρωμαίοι είχαν φτάσει στους «8» ήταν το 2008, πριν από 10 χρόνια δηλαδή.

Η ομάδα της Αιώνιας Πόλης ποντάρει πολλά στον φορμαρισμένο Τούρκο εξτρέμ Τζενγίζ Ουντέρ, ο οποίος στα τελευταία 3 παιχνίδια έχει σημειώσει 4 γκολ. Ο Ντι Φραντσέσκο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κάρσντορπ, Γκοναλόν και Πελεγκρίνι, ενώ άρρωστος είναι ο Φλορέντσι και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.

Όσο για τη Σαχτάρ, τραυματίας είναι μόνο ο Μαλίσεβ, αλλά ο Πάουλο Φονσέκα θα στερηθεί των υπηρεσιών του πιο έμπειρου παίκτη του, του Ντάριο Σρνα, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Τα πρώτα ματς της φάσης των «16»:

Γιουβέντους - Τότεναμ 2-2
Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι 0-4
Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5
Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1
Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-1
Μπάγερν - Μπεσίκτας 5-0

Σήμερα
Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σαχτάρ - Ρόμα

Σημ.: Και τα δύο παιχνίδια ξεκινούν στις 21:45, με μετάδοση από την Cosmote TV, ενώ οι ρεβάνς της φάσης των «16» θα διεξαχθούν στις 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου.

Οι σκόρερ

11 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Χάρι Κέιν (Τότεναμ)
Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

6 γκολ
Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)
Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη)
Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Champions League Σεβίλλη Μάντσεστερ σκόρερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ