Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] - iefimerida.gr

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Kia παρουσίασε την 3η γενιά του μικρού- μεσαίου της μοντέλου, χωρίς την απόστροφο στο όνομά του, αλλά με αρκετές αλλαγές και καινούργια στοιχεία σε εξοπλισμό και μηχανικά μέρη.

Αισθητικά το νέο Ceed διαφοροποιείται αρκετά από το απερχόμενο μοντέλο, έχοντας όμως διατηρήσει τα βασικά οικογενειακά γνωρίσματα, όπως για παράδειγμα τη μάσκα Tiger Nose. Ταυτόχρονα τα φώτα τόσο μπροστά όσο και πίσω εξασφαλίζουν έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα.

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο εσωτερικό η Kia ακολούθησε τη συνήθη πρακτική της μετάβασης από τη μια γενιά στην επόμενη, αυξάνοντας τις διαστάσεις και τους χώρους. Το πλαίσιο στο οποίο βασίζεται είναι το Κ2 της εταιρείας, κάτι που αυξάνει το πλάτος αρκετά (και τους χώρους για τους επιβάτες), ανεβάζει το μεταξόνιο στα 2.650 χιλιοστά και τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στα 395 λίτρα.

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ταυτόχρονα έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας των υλικών που χρησιμοποιεί και στη βελτίωση της εργονομίας. Παράλληλα εφοδίασε το νέο της μοντέλο με μία πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων το Lane Keeping Assist και το Active Cruise Control.

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Επίσης και με ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment που στην κορυφαία του έκδοση διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών, καθώς και με ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα με την σφραγίδα της JBL.

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, υπάρχουν αρκετές επιλογές, μεταξύ των οποίων και ένας νέος diesel, ο οποίος σύμφωνα με την Kia υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP. Διατίθεται είτε με 115 είτε με 136 ίππους, ενώ οι βενζινοκινητήρες είναι ο 3κύλινδρος turbo των 1.000 κυβικών με τους 120 ίππους, ο ατμοσφαιρικός 1.400 με τα 100 άλογα και ένας νέος turbo, επίσης 1.400 κυβικών με 140 ίππους, ο οποίος αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό 1.600.

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ για τον turbo των 1.400 κυβικών καθώς και για το νέο diesel 1.6 υπάρχει διαθέσιμο και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Σε κάποιες εκδόσεις, πιθανότατα τις GT και GT Line, θα υπάρχει και το Drive Mode Select μέσω του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο προγραμμάτων οδήγησης, των Normal και Sport.

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] | iefimerida.gr 6

H επίσημη παρουσίασή του νέου Kia Ceed θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης ενώ η διάθεσή του στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει αμέσως μετά. Φυσικά θα συνοδεύεται και από την καθιερωμένη πια εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών, 150.000 χιλιομέτρων της εταιρείας.

Aυτό είναι το καινούργιο Kia Ceed [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Kia Ceed καινούργιο μοντέλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ