Σαμαράς: Όχι απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Σαμαράς: Όχι απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόσο κατά των απολύσεων όσο και κατά των μειώσεων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα τάσσεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέμεινε στην γραμμή του κόμματός του για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, ανέφερε πως οι σπατάλες στο Δημόσιο πρέπει να μειωθούν, ωστόσο ήταν αρνητικός σε μισθολογικές παρεμβάσεις.

Κατά την συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των συνδικαλιστών του κόμματος και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα που αφορούν το δημόσιο τομέα, στα πλαίσια και των τελευταίων πινελιών που μπαίνουν στο «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα αρχίσει σιγά-σιγά να παρουσιάζεται.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο ο κ. Σαμαράς θεωρεί πολύ σοβαρό ζήτημα. Το πιο σοβαρό όμως για τον πρόεδρο της Ν.Δ., με βάσει τα όσα είπε στους συνδικαλιστές, είναι το ζήτημα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μικροεπενδυτές, καθώς και τις περιπτώσεις των απολυθέντων που, αντί αποζημίωσης, πήραν ομόλογα του Δημοσίου, όπως και των εταιρειών που πήραν ομόλογα έναντι οφειλών του Δημοσίου.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ΝΔ συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός νέου φορολογικού συστήματος με στόχο τον εξορθολογισμό του και με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση της ανάπτυξης. Επίσης κάλεσε το προεδρείο της ΔΑΚΕ να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος για ένα νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης, που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο και αγοραστική δύναμη στο μισθό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ