Τσακαλώτος: Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δύο προαπαιτούμενα που εκκρεμούν, για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος, θα ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες, διαβεβαίωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφερόταν στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του Ελληνικού, δύο εκκρεμότητες εξαιτίας των οποίων δεν εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος, θέλουμε να γνωρίζουμε τα επόμενα βήματα», είπε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου.

Για μία ακόμη φορά τάχθηκε κατά του ενδεχομένου προληπτικής γραμμής στήριξης, για τη μετάβαση στη μετά τα μνημόνια εποχή.

«Η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρή αξιοπιστία τα τελευταία δύο χρόνια. Το ενδεχόμενο μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίθετα, δίνοντας το λάθος σήμα στις αγορές», υποστήριξε.

Η τέταρτη αξιολόγηση, η ελάφρυνση του χρέους και η μετά το πρόγραμμα εποχή αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που θα συμπληρωθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο, ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η Αθήνα θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος Απριλίου το δικό της στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, με τις βασικές προτεραιότητες για τα επόμενα βήματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ