Μήνυμα στον Κιμ: Ο Τραμπ στέλνει επιθετικά drones στη Νότια Κορέα [βίντεο] - iefimerida.gr

Μήνυμα στον Κιμ: Ο Τραμπ στέλνει επιθετικά drones στη Νότια Κορέα [βίντεο]

Φωτογραφία: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιθετικά drones, ικανά να φέρουν σε πέρας επιθέσεις κατά μεμονωμένων στόχων και να πλήξουν εξέδρες εκτόξευσης πυραύλων ετοιμάζεται να στείλει στη Νότια Κορέα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η κατασκευή του υπόστεγου και των άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ, ενώ τα drones αναμένεται να φθάσουν μετά τη λήξη της χειμερινής Ολυμπιάδας, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, περίοδο κατά την οποία ΗΠΑ και Νότια Κορέα ετοιμάζονται για νέα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Μήνυμα στον Κιμ: Ο Τραμπ στέλνει επιθετικά drones στη Νότια Κορέα [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Τα 12 MQ-1C Gray Eagle αναμένεται να αναπτυχθούν σε αεροπορική βάση στο Γκουνσάν στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν (χάρτης: Google maps)

Μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτηα 280 χλμ/ώρα και να φέρουν σε πέρας αναγνωριστικές αποστολές καθώς και επιθέσεις κατά στόχων. Τα drones αυτά με μήκος οκτώ μέτρων και άνοιγμα φτερών 17 μέτρα μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες σε ακτίνα 400 χλμ και από υψόμετρο 7,6 χλμ και να πετάξουν άνετα από τη Σεούλ μέχρι την Πιονγιάνγκ, που απέχει 195 χλμ. Φέρουν βόμβες Viper Strike που μπορούν να πλήξουν ένα στόχο με ακρίβεια ενός μέτρου.

Η ανάπτυξη των drones στην κορεατική χερσόνησο έχει προκαλέσει την αντίδραση του Πεκίνου που φοβάται μήπως επιδοθούν σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στην κινεζική χερσόνησο Σαντόνγκ, που απέχει περίπου 400 χλμ από τη Γκουνσάν. Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσουνινγκ κάλεσε τις ΗΠΑ «να πατήσουν φρένο» στη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Μολονότι η Βόρεια Κορέα έδειξε κάποια προθυμία να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου μετά τη χειμερινή Ολυμπιάδα της Πιονγκτσάνγκ, η Ουάσιγκτον επιμένει σε μια επιθετική τακτική κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Μήνυμα στον Κιμ: Ο Τραμπ στέλνει επιθετικά drones στη Νότια Κορέα [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επανέλαβε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στον Βορειοκορεάτη δικτάτορα μέχρι να σταματήσει να απειλεί την παγκόσμια ειρήνη με την ανάπτυξη του πυρηνικού και του πυραυλικού του προγράμματος.

«Ο αμερικανικός λαός γνωρίζει ποιοι είμαστε και με ποιους έχουμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε με επιμονή, ισχύ και αποφασιστικότητα μαζί με τους συμμάχους μας μέχρις ότου το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα σταματήσει να απειλεί τη χώρα μας και τους συμμάχους μας με πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Θα συνεχίσουμε να τους καθιστούμε υπόλογους για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ίδιου του λαού τους», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ