Μentaleaty: Στο ασιατικό εστιατόριο του Κεραμεικού δουλεύουν άνθρωποι με ψυχο-κοινωνικά προβλήματα - iefimerida.gr

Μentaleaty: Στο ασιατικό εστιατόριο του Κεραμεικού δουλεύουν άνθρωποι με ψυχο-κοινωνικά προβλήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ξεχωριστό εστιατόριο που ανήκει στις δράσεις του συνεταιρισμού «Αθηνά – Ελπίς», είναι το Mentaleaty.

Θα το βρείτε στην Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό και η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι εδώ απασχολούνται άτομα με θέματα ψυχικής υγείας, με στόχο την αποκατάσταση, επαγγελματική τους ένταξη και την θεραπευτική τους υποστήριξη.

Ο συνεταιρισμός στηρίζεται στη φιλοσοφία «Επιχειρούμε με Κοινωνικό Προσανατολισμό», με το όποιο και τα κέρδη επανατοποθετούνται στην κοινωνική επιχείρηση. «Mentality» σημαίνει νοοτροπία. Στις παραπάνω έννοιες οι δημιουργοί του εστιατορίου πρόσθεσαν μία ακόμα, αυτήν του «τρώω» (eat) και έτσι η ονομασία Asian Food Therapy – Mentaleaty, που σημαίνει ότι μέσω του φαγητού, μιας βασικής ανθρώπινης ανάγκης, μπορούμε να αλλάξουμε την οπτική μας για τον κόσμο. Αυτό, λοιπόν, το εγχείρημα, που είναι και το πιο εξωστρεφές από τις δράσεις του συνεταιρισμού, στόχο έχει, να απασχολήσει άτομα με σοβαρά ψυχο-κοινωνικά προβλήματα, χωρίς όμως να αποκλείονται και άτομα από τον γενικότερο πληθυσμό.

Γνωρίστε καλύτερα το «Μentaleaty» και δείτε φωτογραφίες στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MENTALEATY
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ