Αποστάσεις από τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ): Η χώρα δεν μπήκε στα μνημόνια λόγω της Novartis - iefimerida.gr

Αποστάσεις από τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ): Η χώρα δεν μπήκε στα μνημόνια λόγω της Novartis

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η σκανδαλολογία δεν αποτελεί μέρος του οπλοστασίου της Αριστεράς, δεν έχει αριστερό πρόσημο, και δεν αποδεικνύει το επιχείρημα περί του δικού μας ηθικού πλεονεκτήματος. Το πλεονέκτημα της Αριστεράς αφορά τη μεθοδολογία με την οποία παράγει την πολιτική της και τη στρατηγική της στόχευση» .

Με αυτό το αφοπλιστικό επιχείρημα ο βουλευτής Β´ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος που αποτελεί σημείο αναφοράς για την τάση των 53+ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει την ματιά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και αναδεικνύει τον διαφορετικό τρόπο που υπάρχει στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου τόσο για την προσέγγιση της υπόθεσης NOVARTIS, όσο και για το πως θα πρέεπι ξα δράσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις υποθέσεις διαφθοράς, ειδικά στον χώρο του φαρμάκου.

Στο άρθρο που συνυπογράφει ο βουλευτής μαζί με τον υποψήφιο διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Β.Ρογγα, αποδομεί τον ισχυρισμό (που έχει εκφράσει και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) ότι σκάνδαλο όπως αυτό της Novartis οδήγησαν στα Μνημόνια υποστηρίζοντας ότι : «η διατύπωση που λέει ότι "τα σκάνδαλα και η διαφθορά της προηγούμενης περιόδου πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τη χώρα στη μνημονιακή επιτροπεία" αίρει το βασικό ιδεολογικό και οικονομικό επιχείρημα με το οποίο επιλεχθήκαμε από την κοινωνία να αλλάξουμε την κατάσταση». Η χωρικά ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη στον χώρο της Ευρώπης και η υπερχρέωση των χωρών του Νότου είναι σύμφωνα με τον βουλευτή η ανάλυση της Αριστεράς για το τι οδήγησε τη χωρά στη μνημονιακή επιτροπεία.
Ο κ.Παπαδόπουλος δεν αμφισβητεί την ανάγκη να επιληφθεί το Κοινοβούλιο της υπόθεσης. Προχωρά όμως ένα βήμα ακόμα στην -διακριτή από την γραμμή Παπαγγελόπουλου- ανάλυση της κατάστασης σε σχέση με τη Novartis. Την ώρα που όλοι στη Βουλή προετοιμάζονται για μάχη (θα υπάρξει σήμερα σύσκεψη τους ομιλητές για την τακτική που θα ακολουθήσουν) σημειώνει ότι το σκάνδαλο NOVARTIS δεν θα λυθεί με έναν νομικό ή και κοινοβουλευτικό τρόπο που θα τείνει προς τη δικαίωση του λαϊκού αισθήματος, αλλά με ρήγματα που θα προκαλέσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, στον τρόπο που μέχρι τώρα παράγονταν η πολιτική.

Και στο χωρώ του φαρμάκου προτείνει ο κ.Παπαδόπουλος ίδρυση εθνικής φαρμακοβιομηχανίας παράλληλα με τη δημιουργία εξισορροπητικού μηχανισμού στον ανταγωνισμό και την τιμολογιακή πολιτική.
Προφητικά μάλιστα ο κ.Παπαδόπουλος επισημαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ , ότι δεν θα πρέπει να αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ το να επανεκλέγει ως περισσότερο καθαροί από τους αντιπάλους τους, αφού αυτό -όπως ισχυρίζεται- είναι γνωστό, άλλα με το προφίλ των τσαλακωμένων αριστερών που δημιούργησαν τις συνθήκες να γίνουν ασφαλείς, δημιουργικές, και με προοπτική οι ζωές των πολλών.
Τελευταίο και όχι τυχαίο: Τσαλακωμένος αριστερός πρόσφατα είχε δηλώσει πως αισθάνεται σε συνέντευξη του ο Ε.Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ