Νεοναζί στην καρδιά της Νέας Υόρκης - iefimerida.gr

Νεοναζί στην καρδιά της Νέας Υόρκης

νεοναζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα περίεργο φαινόμενο παίρνει διαστάσεις μέρα με την ημέρα στις ΗΠΑ, ακριβώς δίπλα από το κέντρο της Νέας Υόρκης, σε μία γειτονιά στην οποία κατοικούν κατά κύριο λόγο Πολωνοί μετανάστες, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλον γίνονται ακόλουθοι της νεοναζιστικής ιδεολογίας.

Ο λόγος για την γειτονιά του Γρηνπόιντ, μία βιομηχανική περιοχή του Μπρούκλιν. Είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή, κοντά στο κέντρο του Μανχάταν, με πολλές οικογένειες, καταστήματα, και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός φωτογράφος, Άνταμ Κράουζε, αποθανάτισε στο φακό του τις της νέας αυτής «κουλτούρας», καθώς το φαινόμενο του να περπατάει κάποιος με ναζιστικά διακριτικά είναι πλέον έκδηλο στην περιοχή.

Νεοναζί στην καρδιά της Νέας Υόρκης | iefimerida.gr 0

Ο Κράουζε, ο οποίος μεγάλωσε στη Νότια Φλόριντα, αλλά αργότερα μετακόμισε στο Μπρούκλιν, δήλωσε ότι για πρώτη φορά είδε άνδρα να φορά μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο στο γυμναστήριο. Του επισήμανε ότι δεν συμφωνούσε με τις πεποιθήσεις του και άρχισε να συζητά με τον Πολωνό νέο-ναζί.

«Ήταν πολύ δύσκολο να τους πείσω (να τους φωτογραφήσω). Αφού με γνώρισαν καλά και τους έδειξα τα έργα μου, φανέρωσαν κάποιου είδους ενδιαφέρον», δηλώνει ο φωτογράφος για τη δυσκολία του έργου του.

Νεοναζί στην καρδιά της Νέας Υόρκης | iefimerida.gr 1

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν πέντε διαφορετικούς άνδρες, εκ των οποίων μερικοί καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Οι περισσότερες φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Γκρίνποϊντ και ορισμένες στα σπίτια των απεικονιζόμενων.

Ο φωτογράφος δεν ήθελε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά τόσο με τη ταυτότητα των ανδρών, όσο και την ιστορία του νεοναζισμού στη πολωνική κοινότητα.

«Οι φωτογραφίες προκαλούν περισσότερα ερωτήματα, παρά δίνουν απαντήσεις και αυτό είναι καλό», τόνισε ο Κράουζε.

Νεοναζί στην καρδιά της Νέας Υόρκης | iefimerida.gr 2

Στη ευρύτερη περιοχή του Γκρίνποϊντ, υπάρχουν καταστήματα που πωλούν αντικείμενα με ναζιστικό και φασιστικό σχεδιασμό ή περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα σκουλαρίκια με το σύμβολο της σβάστικας.

«Είναι εξωφρενικό», δηλώνει δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης.

Το 2009, η τοπική εφημερίδα του Γκρίνποϊντ επισήμανε την έξαρση των αντισημιτικών και ομοφοβικών γκραφίτι στους τοίχους της γειτονιάς.

Νεοναζί στην καρδιά της Νέας Υόρκης | iefimerida.gr 3
Νεοναζί στην καρδιά της Νέας Υόρκης | iefimerida.gr 4
Νεοναζί στην καρδιά της Νέας Υόρκης | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ